• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › עזלוג חצילים

עזלוג חצילים

ורדית חביב 03/08/2020 8:43 אין תגובות

עזלוג חצילים

עזלוג חצילים סלט נוסח טוניס

החומרים

  • 1 חציל בלאדי ענק.
  • 1 שן שום.
  • כף חומץ.
  • כף שמן.
  • 1 כף אריסה.
  • ¼ כפית קימל.
  • 1 פלפל חריף.
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

מקלפים את החציל, חוצים אותו על שניים לאורך  ושולקים אותו על אש בינונית במים כרבע שעה עד שהוא מתרכך.

מסננים אותו במסננת דקה עד שכל הנוזלים ניגרים ממנו ומועכים אותו.

מטגנים את הפלפל ומסירים ממנו את הקליפה.

בסיר נפרד שמים  כף שמן, אם רוצים  שהסלט יהיה חריף משתמשים בשמן שבו הפלפל טוגן.

מחממים על להבה נמוכה שמים את האריסה השום כתוש חומץ , קימל ומערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית.

לאחר מכן מוסיפים את החציל הפלפל המטוגן ומערבבים טועמים במידת הצורך מוסיפים מלח

 

בתיאבון

מחאמר – סירות חציל ממולאות מהמטבח הטוניסאי

מחאמר

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד