עסבנה מוקלייה
עסבנה מוקלייה – עסבנה מטוגנת בציפוי אבקת קמח מצה וביצה ברוטב נוסח טוניס.
מאכל חובה במטבח הטוניסאי בפסח.
החומרים
- עסבנה מוכנה.- לצפייה במתכון לחצו
- עסבנה
- 1 כוס אבקת קמח מצה.
- 1 ביצה.
- מעט מלח.
- שמן לטיגון.
רוטב
- 2 שיני שום.
- 2 כפות רסק.
- 1 כוס מים.
- 1 כף פפריקה חריפה או מתוקה.
- כפית פלפל שחור גרוס.
- מלח או מרק עוף לפי הטעם.
- 6 פרוסות בשר מבושל למחצה.
- 3 תפוחי אדמה פרוס.
- חופן פטרוזיליה קצוצה דקדק.
אופן ההכנה
תחילה שולקים את הפרוסות בשר ומבשלים למחצה.
יש אפשרות בשיטה פשוטה לחץ על הקישור בשר צלי אפוי
חותכים את העסבנה בעודה קפואה. מצפים אותה באבקת קמח מצה , טובלים בביצה ושוב בקמח מצה ומטגנים בשמן עמוק על אש חמה ובינונית מכל הצדדים. רצוי מאד לעשות את התהליך בסדר הזה כך הציפוי נדבק היטב ועוטף את העסבנה.
בסיר שטוח שמים מעט שמן ואת השום פרוס מטגנים מעט, ומוסיפים את הרסק ומדללים עם מעט מים ומטגנים מעט עד אשר הרסק מתגבש לסלסה .
מסדרים מעל את הבשר ומוסיפים את הפפריקה יחד עם המים ומכסים להשלמת בישול הבשר.
לקראת סוף הבישול מקלפים את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות ומוסיפים אל תוך הסיר שיתבשלו יחד ומוסיפים את חלקי העסבנה המטוגנת מעל. זורים פטרוזיליה קצוצה דקדק מעל, פלפל שחור, המלח או המרק עוף, מנמיכים את האש ומכסים לבישול איטי עוד כרבע שעה עד שהרוטב והתבשיל מתגבש ונהיה עסיסי. טועמים אם יש צורך מתקנים.
בתיאבון