מתכון להכנת עסבנה – מעיים ממולאים בנוסח טוניסאי
עסבנה היא מאכל טוניסאי מסורתי העשוי ממעיים ממולאים בכל טוב. אנו נוהגים להכין עסבנה בחגים ובשבתות והיא מתאימה לבישול עם הרבה מאכלים טוניסאים מסורתיים כמו פקיילה, קוסקוס עם מרק, בסול ולוביה, וכו'…
לפני כל הכנה של עסבנה חייב לוודא שהמעיים נקיים לחלוטין, מומלץ לעשות בדיקה נוספת גם אם קונים אותם נקיים. צבעם צריך להיות בגוון לבן בוהק, כמו צמר גפן.
אם אין מעיים, אפשר למלא עלים של כרוב או עור של עוף (אני ממליצה שלא להשתמש בעור של עוף, אבל אפשרי.)
מרכיבים
- זר פטרוזיליה קצוץ דק.
- זר כוסברה קצוץ דק.
- 2 עלי סלק (מנגולד) קצוץ דק.
- 2 בצלים קצוצים דק.
- ראש שום כתוש.
- מעט שמיר קצוץ דק (לא חייב.)
- ¾ כוס אורז שטוף.
- כף פפריקה מתוקה.
- כפית פלפל שחור.
- 2 פרוסות כבד ולב צלויים, חתוכים לקוביות קטנות.
- 2 פרוסות ריאה מבושלת, חתוכה לקוביות קטנות.
- 2 חתיכות בשר מבושל, חתוך לקוביות קטנות.
- גרגירי כוסברה מיובשים (תבל טחון.)
- כף מרק עוף או מלח.
- מעיים בקר – מוכשרים ולאחר ניקוי אינטנסיבי.
אופן ההכנה
קוצצים רק זר פטרוזיליה, זר כוסברה, 2 עלי סלק (מנגולד) ו-2 בצלים ומכניסים לקערה גדולה. כותשים ראש שום וקוצצים דק מעט שמיר ומוסיפים לקערה. מוסיפים שלושת רבעי כוס אורז שטוף, כף פפריקה מתוקה וכפית פלפל שחור.
הערה: לשים לב לא לשים יותר מדי אורז כי העסבנה יכולה להתפוצץ.
צולים את הכבד והלב עם מלח, מכשירים, שוטפים היטב, וחותכים לקוביות קטנות.
את הריאה והבשר מבשלים וחותכים לקוביות קטנות.
טיפ: לא תמיד חייב להשתמש בחלקי פנים של בקר, אני נוהגת לעשות זאת רק בחגים. בשאר ימות השנה אני בדרך כלל מכינה עסבנה עם חזה עוף בלבד והטעם מצוין גם כן.
מוסיפים את חלקי הפנים אל תוך התערובת, מפזרים גרגירי כוסברה מיובשים, ומוסיפים כף מרק עוף או מלח.
מערבבים את התערובת היטב ומתחילים למלא את המעיים הנקיים והמוכשרים. יש לוודא שהמילוי לא דחוס מדי ולאוורר תוך כדי.
לעדכונים חמים הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים"!
תבשילים בשילוב עסבנה
פקיילה – תבשיל עלי סלק ושעועית טוניסאי.
איפה קונים מוכן?
אנחנו מציעים מתכונים.
תנסה לבדוק באזור מגוריך
נישמע מעניין שייהיה בהצלחה לכולנו
תודה רבה, ובהצלחה.
היי שלום רציתי בבקשה לדעת אם יש סרטון נוסף של העסבנה אבל הפעם של הרוטב שלו ואיך לבשל אותו תודה רבה תודה רבה ?
שלום רב,
לעסבנה אין רוטב מיוחד, לרוב מוסיפים אותה למרק של קוסקוס, פקיילה, או לתבשילים אחרים.
היכנסי לערוץ היוטיוב שלנו שם תמצאי מגוון רעיונות.
תבשילים מתאימים לעסבנה:
את העסבנה מוסיפים לתבשיל כאשר מנמיכים את האש כדי שלא תתפוצץ, וגם לא מכסים.
היא צריכה להתבשל בערך חצי שעה.