פולים
פולים יבשים מגיעים כתוספת לאפריטיף הפול הוא קטניה מושלמת ובריאה עשירה בחלבון ודל בקלוריות יכול להיות מושלם כנשנוש והתיבול משלים את טעמם הנימוח.
החומרים
- ½ ק"ג פול יבש.
- 1 לימון.
- ¼ כפית סודה לשתייה.
- כף מלח.
- כף כמון.
- חצי לימון.
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הפולים ומשרים אותם במים רותחים וחצי לימון סחוט כולל הקליפה 8 שעות או יום לפני.
לאחר שהפולים הושרו היטב, מסננים את המים ושוטפים אותם היטב וממלאים בסיר גדול מים נקיים יחד עם הפולים והחצי לימון הנוסף לסחוט פנימה, ולהוסיף את הקליפה, (חובה לבשל יחד עם הלימון על מנת שזה לא ישחיר את המים) לוודא שהמים מכסים את הפולים מוסיפים את הסודה לשתייה ומבשלים כ20 דקות בערך עד לריכוך.
הפול צורך זמן בישול ממושך והסודה לשתייה נועדה לקצר את תהליך הבישול.
אם לא רוצים עם סודה יש לקחת בחשבון שזמן הבישול ארוך עד כשעה ורבע.
לאחר שהפול התבשל והתרכך, מוזגים בצלחת עמוקה ומפזרים למעלה מלח וכמון וסוחטים מעל לימון.
טעם נפלא כשזה נימוח וטעים לחיך.