פחזניות
פחזניות טעימות וקלות להכנה.
בתקופות של חגים פחזניות מתאימות מאוד כמנת קינוח לאחר הארוחה.
כדי לקבל תוצאה מושלמת רצוי לדייק בכמויות
החומרים
- 100 גר' חמאה או מחמאה
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס חלב 240 מ"ל
- 1 כוס קמח מנופה 240 מ"ל
- 4 ביצים בגודל M
- 1 שקיק סוכר וניל
למילוי
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
- 1 כוס חלב בכוס של 220 מ"ל
- 2 כפות סוכר.
- 1 חב' אינסטנט פודינג.
לציפוי
- ½ חצי מיכל שמנת מתוקה, כ- ¾ כוס
- 3 כפות חלב
- כף סוכר
- 1 שוקולד
- אבקת סוכר לזרייה.
מתכון לעוגיות כעכים מכונה בקישור
אופן הכנת הפחזניות
תחילה מחממים תנור ל180 מעלות צלזיוס .
מרתיחים בסיר נפרד יחד עם קוביות המחמאה וכוס חלב ומביאים לידי רתיחה. מערבבים היטב.
מכבים מיד את האש כשנייה לפני הרתיחה ומוסיפים את הקמח מערבבים בעזרת כף עץ, במהירות בכדי שהתערובת תהיה אחידה וללא גושים בבצק. המרקם צריך להיות חלק ועיסתי.
את העיסה מעבירים לקערה רחבה יותר. ולאחר מכן מערבלים ומקררים מעט את הבצק, כשהבצק מעט מתקרר תוך כדי, מוסיפים בהדרגה את הביצים. ביצה אחר ביצה וחוזרים על הפעולה בערבול מהיר. לפעמים הבצק יוצא מימי ודליל, ניתן להוסיף מעט קמח על לקבלת בצק עמיד ויציב יותר. אחרת הפחזניות ישקעו והיו שטוחות.
כשמתקבל בצק עמיד ורבוך מכניסים את השקית זילוף למעין קנקן על מנת שתהיה יציבות ותמיכה מרבית לשקית ומכינים בעזרת צנתר מתאים את הפחזניות בגודל קטן יחסית ובמרחק סביר אחת מהשנייה על נייר אפיה במגש. הן תופחות מעט וגודלן משתנה.
מכניסים אל תוך התנור לפרק זמן של כ-30 דקות לערך בחום של 180 מעלות צלזיוס.
אופן הכנת המילוי
בקערה רחבה שופכים את מיכל השמנת ומקציפים יחד עם כוס חלב ושתי כפות סוכר ובהדרגה את האינסטנט פודינג וניל.
לאחר שהקצפת התייצבה היטב , מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לייצוב וקירור הקצפת בכדי שתהיה עמידה ויציבה בתוך הפחזנית .
אופן הכנת הקרם שוקולד
בסיר קטן שמים את השמנת החלב, הסוכר והשוקולד, ומביאים לידי רתיחה, מערבבים היטב ומכבים את הלהבה.
לאחר שהפחזניות נאפו וצבען זהוב והם הוצאו מהתנור יש להניח להן להתקרר לגמרי.
לאחר שהפחזניות התקררו פותחים אותם בפינה סמויה בעזרת סכין ומזליפים פנימה את הקצפת.
מצפים אותן בשוקולד או זורים מעליהן אבקת סוכר.
טיפ אם רוצים את הפחזניות פרווה כקינוח או לאחר ארוחה בשרית, ניתן להחליף את הכול במוצרים אחרים
- קצפת צמחית של ריצ' = שמנת
- במחמאה = חמאה
- מים = חלב
- שוקולד = שוקולד מריר
- ואת המילוי אפשר ללא חלב רק קצפת ואינסטנט פודינג.