פטריות ממולאות
פטריות במילוי כבד
מנת פתיחה מוצלחת וטעימה אפשר למלא בבשר או בגבינות.
מושלמות לאירוח כמנת פתיחה לאפריטיף
החומרים
- 2 חבילות פטריות
- 1 בצל ענק
- 5-6 כבדי עוף
- שמן לטיגון
- פירורי לחם לציפוי
- ביצה
- קמח לציפוי
- כפית פלפל שחור גרוס
- מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה
תחילה מוציאים מהפטריות את הרגליים שוטפים ומסננים אותם. ומקמחים אותם ומניחים בצד.
שוטפים את הכבדים ממליחים היטב וצולים אותם על הגריל משני הצדדים.
מקצצים בצל דקדק ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד אשר הבצל מזהיב ונהפך לצבע חום בהיר.
מעבירים לקערה את הבצל וכאשר הכבדים נצלים שוטפים אותם ומסירים מהם את שאריות הדם והמלח.
טוחנים את הכבדים, מוסיפים אותם לבצל ומטבלים עד שזה נהיה תערובת טעימה.
מערבבים היטב טועמים באים יש צורך בתיבול נוסף או מעבר לתיבול הרגיל ולפי טעם אישי.
מכינים כמות קציצות מהתערובת במספר שווה לכמות הפטריות
ממלאים אותם ומהדקים היטב, טובלים בקמח ולאחר מכן בביצה ומשם לפירורי הלחם ומטגנים על אש בינונית בשמן עמוק משני הצדדים בזמן שווה עד שזה נהיה זהוב.
אפשר גם להכניס לאפייה בתנור.
מומלץ כמנת פתיחה בתוספת רטבים של צ'ילי חריף או מתוק..
למתכון גלילוני שניצל ממולאים