פלפלים ממולאים
פלפלים ממולאים נוסח טוניס ממולאים בחזה עוף, אורז ,וירק, מתובלים רוטב עגבניות פיקנטי ועסיסי תבשיל טעים צבעוני ושמח.
החומרים
- 5-6 גמבה .
- 1 בצל גדול.
- חופן כוסברה.
- חופן פטרוזיליה.
- 5 שיני שום כתוש
- 200 גר' חזה עוף קצוץ גס.
- ½ כוס אורז
- 2 עלי בזיליקום קצוצים
- מלח בהתאם לטעם.
- פלפל שחור.
- כף פפריקה מתוקה וחריפה
- ¼ כפית כורכום.
- שמן.
- עגבנייה רכה מגורדת.
רוטב
- 1 בצל בינוני
- 2 כפות רסק עגבניות.
- 1 כף פפריקה.
- שמן
- מלח לפי הטעם.
- 3 עלי דפנה.
- ¼ חופן כוסברה ו3 שיני שום טחונים יחד דקדק.
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה.
תחילה מכינים את הרוטב.
מקצצים את הבצל דק ושופכים לסיר מתאים, מטגנים ומזהיבים עד שהבצל מזהיב.
לאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות ומדללים מעט במים ומערבבים היטב היטב. אם רוצים רוטב יותר סמיך אפשר להוסיף כף נוספת של רסק.
מוסיפים את הפפריקה ומערבבים היטב ומוסיפים כחצי כוס מים.
הכנת הפלפלים
שוטפים את הפלפלים וחותכים את ראשיהם, מרוקנים את הגרעינים מבפנים ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג, החורים יסייעו לרוטב לחדור פנימה וגם לרוטב של המילוי לצאת החוצה.
מקצצים את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה, השום והבזיליקום בתוך קערה גדולה.
מוסיפים את חזה העוף ואת האורז ושאר התבלינים ומערבבים היטב עד אשר כל הטעמים נטמעים פנימה .
מגרדים עגבנייה רכה ומערבבים, טועמים ובודקים אם חסר טעמים ומוסיפים בהתאם.
ממלאים את הפלפלים ומניחים אותם על הרוטב ומוסיפים מים שיכסו אותם , תבלינים, כוסברה טחונה דקדק ושום כתוש מכסים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה עד ארבעים דקות פלפלים ממולאים בטעם נפלא.
בהצלחה
מתכון מושלם לכרוב ממולא
↓