פסטייה ממולאת בבשר
פסטייה ממולאת בבשר בטעם קינמון עם מיני פירות יבשים.
חומרים
- 7 עלי פילו.
- ½ בשר טחון.
- 2 בצלים גדולים.
- 2 כפות שמן
- 2 כפות סילאן
- 4 שזיפים מיובשים
- 1חב' שקדים פרוסים.
- 6 משמש יבש.
- ½ כוס אבקת שקדים.
- מלח.או אבקת מרק עוף.
- פלפל שחור גרוס.
- כף קינמון..
- 4 כפות סוכר
אופן ההכנה
חותכים את המישמש והשזיפים לרצועות שוטפים היטב ומניחים בצד להמשך..
מקצצים את הבצלים דק ומטגנים אותם עם השמן במחבת עד לקבלת גוון זהוב חום.
לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים את הבשר טחון ומפוררים אותו ומערבבים יחד עם הבצל עד שהתערובת מטגנת באופן אחיד.
מוסיפים את המשמש והשזיפים יחד עם חצי מכמות השקדים הפרוסים וחצי מכמות אבקת שקדים ומתבלים בסילאן , פלפל שחור גרוס, מלח או מרק עוף. בהתאם לטעם האישי.
טועמים ומורידים מהאש.
מחממים תנור לחום של 180מעלות באפייה רגילה.
בצלוחית קטנה שמים את הסוכר אבקת שקדים והקינמון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מרססים סיר שטוח או תבנית חד פעמית ומניחים עליה 2 דפי פילו , מרססים אותם ומפזרים מעל סוכר וקינמון.
מכסים שוב שתי עלים וחוזרים על אותה הפעולה שוב מרססים שמן ומפזרים סוכר אבקת שקדים וקינמון
שוב חוזרים על אותה הפעולה.
יוצקים מעל את תערובת הבשר ועוטפים מהצדדים. ומניחים עלה אחד מעל ומכניסים את קצותיו פנימה
מניחים על הגז ומדליקים על להבה בינונית לזמן של כ4 דקות בערך.
מרססים מעל שמן ומפזרים מתערובת הסוכר ושקדים פרוסים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל20 דקות עד שהפסטייה מזהיבה.
בתיאבון.