פריטג'
פריטג' עוגיות דבש בנוסח טוניס מקמח מצה וביצים. טעימות רכות אווריריות וספוגיות. ספוגות בסירופ סוכר ובניחוח מי זהר. טעימות ונטרפות.
החומרים
- 5 ביצים.
- 5-6 כפות אבקת קמח מצה.
- שמן לטיגון.
לסירופ סוכר
- 1 כוס סוכר.
- סחיטת לימון וקליפה.
- ½ כוס מים.
- 3 טיפות מי זהר.
אופן ההכנה
תחילה מכינים את הסירופ סוכר.
בסיר קטן שמים את הסוכר, המים , סחיטת מיץ לימון וקליפה ומי הזהר.
מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית כ10 דקות עד שהסירופ נעשה דביק ומימי.
הכנת פריטג'
בקערה שוברים את הביצים ומקציפים אותם עד שהן נהפכים לקרם חלקלק. ומוסיפים את האבקת קמח מצה. בהדרגה, וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה רכה של פריטג'
(בדרך כלל על כל ביצה שמים כף קמח מצה אבל אפשר להוסיף עוד כף או שניים בהתאם לדלילות.)
לאחר שהבלילה מוכנה נותנים לה לנוח כחמש דקות.
מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הבלילה ובעזרת כף שופכים מהבלילה בכמות הכף לתוך השמן החם.
מטגנים משני הצדדים ולאחר שזה מטגן מוציאים ומניחים על נייר סופג.
לאחר מכן מסדרים פריטג' בקערה עמוקה ושופכים אל תוכה את הסירופ.
להגיש עם כוס תה או קפה.
בהצלחה.
מתכון מושלם לבנטז'
אשמח לקבל מתכונים
היכנסי לאתר ותקבלי התראות למתכונים