• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › מתכון להכנת פריטג’ – עוגיות דבש טוניסאיות כשרות לפסח מקמח מצה וביצים

מתכון להכנת פריטג’ – עוגיות דבש טוניסאיות כשרות לפסח מקמח מצה וביצים

ורדית חביב 13/04/2019 19:39 2 תגובות

פריטג’

פריטג’ עוגיות דבש בנוסח טוניס מקמח מצה וביצים. טעימות רכות אווריריות וספוגיות. ספוגות בסירופ סוכר ובניחוח מי זהר. טעימות ונטרפות.

החומרים

  • 5 ביצים.
  • 5-6 כפות אבקת קמח מצה.
  • שמן לטיגון.

לסירופ סוכר

  • 1 כוס סוכר.
  • סחיטת לימון וקליפה.
  • ½ כוס מים.
  • 3 טיפות מי זהר.

אופן ההכנה

תחילה מכינים את הסירופ סוכר.

בסיר קטן שמים את הסוכר, המים , סחיטת מיץ לימון וקליפה  ומי הזהר.

מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית כ10 דקות עד שהסירופ נעשה דביק ומימי.

הכנת פריטג’

בקערה שוברים את הביצים ומקציפים אותם עד שהן נהפכים לקרם חלקלק. ומוסיפים את האבקת קמח מצה. בהדרגה, וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה רכה של פריטג’

(בדרך כלל על כל ביצה שמים כף קמח מצה אבל אפשר להוסיף עוד כף או שניים בהתאם לדלילות.)

לאחר שהבלילה מוכנה נותנים לה לנוח כחמש דקות.

מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הבלילה ובעזרת כף  שופכים מהבלילה בכמות הכף לתוך השמן החם.

מטגנים משני הצדדים ולאחר שזה מטגן מוציאים ומניחים על נייר סופג.

לאחר מכן מסדרים פריטג’ בקערה עמוקה ושופכים אל תוכה את הסירופ.

להגיש עם כוס תה או קפה.

בהצלחה.

מתכון מושלם לבנטז’

בנטז' לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר

בנטז’ כשר לפסח – לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר

« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. אתי חזן הגב 30/04/2019 בשעה 22:23

    אשמח לקבל מתכונים

    • ורדית חביב הגב 04/06/2019 בשעה 7:08

      היכנסי לאתר ותקבלי התראות למתכונים

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד