פרסבורגר פרג
פרסבורגר במלית פרג פרווה.
רולדה מבצק שמרים-פריך ממולא במלית של פרג צימוקים ואגוזים .
לגרסה חלבית ניתן להמיר את החומרים כפי שמצוין בתחתית המתכון.
חומרים
- 2 כוסות קמח. (גודל כוס 240 מ"ל)
- כף שמרים יבשים.
- ¼ כוס סוכר.
- 100 גרם מחמאה רכה.
- 1 ביצה טרופה L.
- קמצוץ מלח.
- ½ כוס מים.
- 1 סוכר וניל.
- גרידת לימון.
מלית
- ½ כוס מים.
- ½ כוס סוכר.
- כף דבש.
- ½ כוס פרג טחון.
- 1 כפית תמצית רום.
- כף גרידת לימון.
- חופן צימוקים.
- חופן אגוזים שבורים קלויים קלות.
- 20 גר' מחמאה.
ציפוי
- ביצה
אופן ההכנה
קולים קלות את שברי האגוזים ומקררים.
מכינים את המלית
בקלחת יוצקים את הסוכר המים ושאר החומרים ומביאים לידי רתיחה, לאחר הרתיחה מוסיפים את הפרג הטחון והצימוקים ושאר המרכיבים ומוסיפים לבשל עד שמתקבלת מלית סמיכה. (לא להוסיף את האגוזים) ומקררים באופן מוחלט.
אם המלית מתקשה ניתן להוסיף מעט מים ולערבב.
בצק
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את המחמאה עם הסוכר, הביצה הטרופה (משאירים מהביצה מעט בצד לציפוי)
לאחר שמתקבלת בלילה מוסיפים השמרים הקמח ושאר החומרים ומערבבים עד שמתקבל בצק חלק.
שהבצק מוכן עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של כשעתיים פלוס.
חשוב שהבצק יהיה קר.
מכינים את הרולדות
על משטח עבודה מחלקים את הבצק ל 2 ומרדדים ל 2 מלבנים דקיקים ומורחים בנדיבות את המלית מפזרים שברי אגוזים ומגלגלים.
מניחים את הרולדות בתבנית על נייר אפייה ומתפיחים כמה שניתן… כחצי שעה (הבצק לא יתפח כל-כך…)
מורחים מהביצה הטרופה ושוב מתפיחים. לאחר 10 דקות מורחים שוב מהביצה ובעזרת מזלג שורטים את הרולדה ומציירים גלים לאורכה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כ 35 דקות או יותר תלוי בעוצמת התנור עד להשחמה מלאה.
אפשר לפזר אבקת סוכר.
מיקום התבנית בתנור באמצע.
לגרסה חלבית , חלב במקום מים. חמאה במקום מחמאה.
טיפ מומלץ לטרוף את הביצה להשאיר ממנה מעט למריחה בסוף, ולערבב עם מעט מים קרים, כך לא יהיה צורך לזרוק.
בהצלחה.