קובה משודרגת ברוטב עסיסי עם חומוס ורצועות ארטישוק ירושלמי.
קובה טעימה מאוד וקלה להכנה.
החומרים:
בצק:
- כוס סולת.
- חצי כוס בורגול.
- חצי פרפר חזה עוף טחון.
- כפית מלח.
- כפית שמן.
- ¾ כוס מים.
מילוי:
- 1 בצל ענק.
- 250 גר' בשר טחון,
- חופן פטרוזיליה קצוץ דקדק.
- עגבנייה טרייה.
- 1-2 שן שום כתוש
- ½ כפית פלפל שחור גרוס.
- ½ פפריקה מעושנת. או רגילה.
- ¼ כפית ראס אל חנות.
- כפית אבקת מרק עוף או לחלופין מלח כמות בהתאם לטעם.
הרוטב:
- 1 בצל.
- 1 עגבנייה טרייה עסיסית.
- 1 כפית רסק עגבניות.
- 1 כוס חומוס מבושל.
- 2 יח' ארטישוק ירושלמי (קסבייה).
- 1 כף פפריקה חריפה או מתוקה.
- 1 כף אבקת מרק עוף.
- מעט כורכום.
- פלפל שחור.
- 2 יח' פלפל חריף ואו מתוק אדום יבש, מושרה ומוכן לבישול.
לקישוט
- פטרוזיליה קצוצה דקדק
אופן הכנת הבצק:
לשטוף את הבורגול ולשים אותו בקערה רחבה, להוסיף לו את המים ולהשרות כחצי שעה.
לאחר מכן להוסיף לבורגול המושרה את הסולת, המלח, השמן, והחזה עוף טחון.
מערבבים הכול יחד עד אשר מתקבל בצק גמיש. אם הבצק יבש להוסיף מים, אם הוא דביק להוסיף סולת.
לכסות בניילון נצמד ולעבור להכנת המילוי.
הכנת המילוי:
לקצץ את הבצל דקדק ולטגן במחבת לאחר שהבצל מזהיב להזיזו הצידה לדפנות, כך שהמרכז של המחבת יהיה ריק ולהוסיף את הבשר טחון ולתת לו חריכה קלה.
לאחר מכן בעזרת כף מעץ להפוך את הבשר ולשפוך את התבלינים פנימה בהדרגה. פלפל שחור גרוס, פפריקה, אבקת מרק עוף או מלח, ראס אל חנות ולערבב היטב. ולצנן במעט. לטעום לוודא שזה טעים ומתובל היטב ונכון.
בקערה נפרדת שמים את הפטרוזיליה הקצוצה, ועגבנייה מקולפת ללא הראש חתוכה לקוביות קטנות ולהוסיף את השום הכתוש. ולערבב הכול יחד עם הבשר המטוגן.
להכין מהבצק צורה כמו כדורי פינג-פונג ובעזרת ידיים משומנות לפתוח אותן כמו פיתות שטוחות לשים פנימה את הבשר ולסגור בצורה מעטפת ולגלגל בכף היד.
לאחר שהכדורים כאלה מוכנים לטגן אותם על אש בינונית ושמן עמוק ,בכל צד כשלוש – ארבע דקות. להוציא ולהניח על נייר סופג.
הכנת הרוטב:
לקצץ בצל אחד ולטגן בסיר שמתאים לכמות. לאחר מכן לגרד עגבנייה טרייה לערבב ולהוסיף את הרסק לערבב היטב עד אשר הסלסה מנוטרלת מחמיצותה.
לקלף את הארטישוק הירושלמי להוסיף אל הסלסה יחד הפלפל החריף המושרה ויחד עם החומוס המבושל.
להוסיף תבלינים ואת הקובות לסדר יפה מעל.
לשפוך מים עד שזה מכסה את הכול ולא מעבר.
לבשל על אש בינונית ונמוכה עד אשר הרוטב מצטמצם לו ונהפך לסלסה עסיסית.
לטעום לפני ההגשה ולקשט בפטרוזיליה קצוצה דקדק.
בהצלחה
בתיאבון