קוסקוס
כמה עובדות על קוסקוס
הקוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי הנפוץ מאד בטוניס ' אלג'יר' מרוקו ולוב.
מאכל עשיר ומשביע.
הוא עשוי מסולת העובר התפחה על ידי מים בתהליך של אידוי ומוגש תמיד כמצע על מאכלים שונים.
בטוניס נהגו להכין את הקוסקוס לשבת וגם בימי שלישי, ביום זה המאפיות היו סגורות לכן הקוסקוס כמנת פחמימה היה חשוב ונהגו להכינו בימי שלישי גם.
החומרים
- 1 ק"ג סולת.
- ½ כוס שמן.
- 4 -3 כוסות מים בערך.
- 1-2 כפות מלח.(לפי טעם אישי)
אופן ההכנה
בכלי גדול (ליאן) מנפים 1 ק"ג סולת.
לאחר מכן שופכים את השמן, המלח ומערבבים היטב היטב עד אשר הכול מתערבב ונטמע פנימה.
לאחר מכן שופכים בהדרגה כוס מים ומערבבים תוך כדי נותנים לזה מעט לנוח ואז מנפים עם המסננת הגסה יותר (רלבל).
מעבירים אל הסיר אידוי (קסקס) ומרכיבים מעל סיר המרק המבעבע, עד אשר מתחילים לעלות אדיםמ הקוסקוס ואז מוסיפים עוד 10-15 דקות לאידוי.
לאחר מכן מעבירים את הסולת לכלי הרחב ושופכים מעל כוס מים פותחים את הקוסקוס ומרטיבים בהתאם לצורך.
לאחר מנוחה של כ10 דקות ומוסיפים שוב מים כמה שנדרש.
נותנים לקוסקוס שוב מנוחה של כ10-15 דקות ומחזירים לסיר האידוי, ושוב מתקינים על סיר המרק עד שמתחילים לעלות אדים ממנו.
להוסיף עוד כ-15-10 דקות אידוי מעברים לליאן הקוסקוס, פותחים ושופכים מים שלא יהיה יבש.
טיפים
1 ק"ג סולת יכול להגיע עד ל 2 ק"ג קוסקוס אם עובדים לפי ההוראות.
מומלץ לכסות את הקוסקוס בעודו מתבשל באדים במגבת ולא במכסה שיצור נוזלים ויכול להזיק למרקם הקוסקוס.
עזרי בישול
ליאן- מגש עגול גדול לערבוב סולת.
רלבל- מסננת גסה לסינון הסולת
קסקס – סיר עם חורים לאידוי הסולת.
בתיאבון
קוסקוס ברוטב לוביה וכמון
מידע על קוסקוס ומקורותיו
קוסקוס עם דלעת