• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › קוסקוס ומרק עם דגים

קוסקוס ומרק עם דגים

ורדית חביב 27/10/2018 17:37 5 תגובות
קוסקוס ומרק עם דגים

קוסקוס ומרק עם דגים

קוסקוס ומרק עם דגים בתוספת קציצת קפיטה, מנת הדגל של העדה הטוניסאית.

לחצו כאן לצפייה במתכון להכנת קפיטה דגים, הקציצה של הקוסקוס.

המתכון מתאים ל- 7 – 8 סועדים.

החומרים לקוסקוס

  • 1 ק,ג סולת.
  • חצי כוס שמן.
  • 2 כפות מלח.
  • 2-3 כוסות מים בהדרגה.

חומרים למרק

  • 1 בצל.
  • 2 עגבניות אדומות עסיסיות.
  • רבע כוס שמן.
  • 2 תפוח אדמה בינוני חתוכים לקוביות בגודל אחיד.
  • 8-9  קוביות דלעת מקולפות חתוכות בגודל אחיד.
  • 1 פלפל חריף או גמבה.
  • פפריקה מתוקה או חריפה.
  • קורט פלפל שחור.
  • מלח בהתאם לטעם.
  • דניס חתוכים ל 7-8 פרוסות

אופן הכנת הקוסקוס

בכלי גדול מנפים 1 קג סולת.

לאחר מכן שופכים את השמן, המלח ומערבבים היטב היטב עד אשר הכול מתערבב ונטמע פנימה.

לאחר מכן שופכים בהדרגה כוס מים נותנים לזה מעט לנוח ואז מנפים עם המסננת הגסה יותר.

מעבירים אל הסיר אידוי ושמים מעל המרק, עד אשר מתחילים לעלות אדים ואז מוסיפים עוד 10-15  דקות לאידוי.

לאחר מכן את הסולת מעברים לכלי הרחב ושופכים כוס מים  פותחים את הקוסקוס ומרטיבים בהתאם לצורך.

לאחר מנוחה של כ10 דקות ומוסיפים שוב מים כמה שנדרש.

נותנים לקוסקוס שוב מנוחה של כ10-15 דקות ומחזירים לסיר האידוי, ושוב מתקינים על סיר המרק עד ששוב מתחילים לעלות אדים להוסיף עוד כ-15-10 דקות אידוי מעברים לכלי של הקוסקוס פותחים ושופכים מים שלא יהיה יבש.

חותכים את הדגים לפרוסות בעובי של כ-4 ס”מ ממליחים אותם וסוחטים לימון שלם.

לחצו כאן לצפייה במתכון להכנת קוסקוס עם קרע, דלעת!

אופן הכנת המרק

את הבצל חותכים לרצועות דקות ושמים בסיר של מרק הקוסקוס  להיטגן עם השמן עד אשר הבצל מזהיב.

לאחר שהבצל הזהיב מקלפים את העגבנייה מוציאים מתוכה את הזרעים וחותכים לרצועות ושמים בסיר עם הבצל ומטגנים היטב עד שהכול מתערבב ונהפך לסלסה.

(אפשר להוסיף כף רסק עגבניות. במידת הצורך)

לאחר מכן שמים על הסלסה את תפוחי האדמה והדלעת, מערבבים היטב ואז מוסיפים את הפפריקה ומיד מוסיפים מים (אחרת הפפריקה עלולה להישרף ואז התבשיל יהפוך למריר)

לאחר שהמרק רותח מוסיפים לתוכו את הפלפל החריף. או הגמבה למי שלא אוהב חריף,להוסיף את התבלינים בהתאם לטעם האישי ונותנים לזה להתבשל היטב.

לקראת סוף הבישול שמים את הדג מוסיפים עוד עשר דקות בישול ומכבים את הגז.

אפשר להוסיף פלפלים מטוגנים ועליהם לימון סחוט ומלח.

בתיאבון.

מתכון מושלם להכנת קציצה קפיטה לדגים

קפיטה דגים

 

קוסקום דגים דלעת וקפיטה
« פוסט קודם
פוסט הבא »

5 תגובות

  1. נורית לייבה הגב 27/12/2018 בשעה 8:19

    אשמח למתכונים תןניסים מרוקאים

  2. אלין חביב הגב 28/12/2018 בשעה 19:19

    מתי תוציאי ספר בישול?

    • ורדית חביב הגב 28/12/2018 בשעה 20:58

      בקרוב מאוד בעזרת ה’

  3. עינב הגב 26/03/2019 בשעה 9:28

    אשמח לקבל מתכון לקפיטה ולקוסקוס פקילה

    • ורדית חביב הגב 29/03/2019 בשעה 15:10

      לחצי כן למתכון לכעבורה\קפיטה
      לחצי כאן למתכון לפקיילה

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד