• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › קוסקוס מחקק – קוסקוס מסורתי מתובל

קוסקוס מחקק – קוסקוס מסורתי מתובל

ורדית חביב 13/08/2018 0:20 5 תגובות

מתכון קוסקוס מחקק פיקנטי מסורתי!

קוסקוס מחקק הוא קוסקוס שמכינים אותו במיוחד בתשעה באב. הרוטב שהופך אותו לכלכך מיוחד מורכב מהמון מרכיבים וכאשר הם מתאחדים למאכל המסורתי הזה מתקבלת מנה טעימה ומיוחדת.

 

צפו בתגובות למתכון בעמוד הפייסבוק שלי “ערוץ התבשילים הטובים”!

מרכיבים לקוסקוס

  • 1.5 ק”ג סולת.
  • 1 כף מלח גדושה.
  • ½ כוס שמן.
  • 1 כוס מים.
  • 7 גזרים מבושלים.

מרכיבים לרוטב

  • 2 בצלים גדולים.
  • 10 עגבניות חתוכות ללא זרעים.
  • 5 כפות רסק עגבניות.
  • 1 ראש שום.
  • חופן כוסברה.
  • כרוויה (קימל.)
  • 2 פלפלים.
  • 1 גמבה.
  • 2 כפות פפריקה.
  • חצי כף מלח.
  • כף גדושה של אריסה חריפה.

הכנת הקוסקוס

מנפים היטב 1.5 ק”ג של סולת אל תוך כלי גדול. מוסיפים כף גדושה של מלח ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס שמן ומערבבים היטב. שופכים כוס מים ומערבבים שוב היטב, ואז מסננים את הקוסקוס עד שלא נשארים בו גושים.

את הקוסקוס מעבירים לסיר קוסקוס עם חורים ומניחים אותו מעל סיר עם מים, כך שהאדים יגיעו אל הסולת וירככו אותה.

טיפ: אני ממליצה לנצל את תהליך בישול הגזר ולשים את הקוסקוס מעל הסיר בו הגזרים מתבשלים.

בזמן שמחכים לקוסקוס, אפשר להתחיל בהכנת הרוטב!

לאחר שהקוסקוס מוציא אדים בסיר (בערך 10 דקות,) הופכים אותו בכלי גדול ושופכים עליו כשתי כוסות מים. פותחים ומאווררים את הקוסקוס, מוסיפים מים במידת הצורך ואז משאירים את הקוסקוס לנוח בכלי במשך 10 דקות. לאחר מכן מחזירים אותו לסיר ומניחים אותו שוב על הסיר השני.

קוסקוס

 

 

בסוף הבישול של הקוסקוס, מוציאים אותו אל הליאן, פותחים אותו ומרטיבים במידת הצורך.

הכנת הרוטב

קוצצים 2 בצלים גדולים ומטגנים בשמן בתוך סיר עמוק עד שהוא מזהיב. לאחר מכן מוסיפים עשר עגבניות חתוכות ללא זרעים ורבע קופסת רסק עגבניות (5 כפות.)

בזמן שהעגבניות מתבשלות עם הבצל מקלפים וטוחנים ראש שום, קוצצים חופן כוסברה, טוחנים כרוויה (קימל,) וקוצצים שני פלפלים וגמבה.

כשהעגבניות מתרככות ומתגבשות יחד עם הרסק, מוסיפים את הגמבה והפלפלים הקצוצים, את הכרוויה, הכוסברה והשום. מוסיפים 2 כפות פפריקה, חצי כף מלח וכף גדושה של אריסה חריפה. מערבבים היטב ואז טועמים ומוסיפים תיבול בהתאם לטעם האישי ומשאירים את הרוטב להתבשל.

למתכון לאריסה חריפה לחצו כאן!

הרכבת מנת המחקק

מועכים את הגזרים המבושלים, מוסיפים אותם לקוסקוס ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב היטב עד שמקבלים תערובת בעלת צבע אחיד.

את המחקק נהוג להגיש יחד עם דג וצ’יפס והוא טעים מאוד גם לצד זיתים. יש כאלו שמכניסים גם טונה בשמן לתוך הקוסקוס עצמו, אך אצלנו זה לא נהוג.

בתאבון!

קוסקוס מחקק מוגש בצלחת

בתיאבון

« פוסט קודם
פוסט הבא »

5 תגובות

  1. שירי הראל הגב 26/12/2018 בשעה 18:10

    נפלא

  2. רפי פז הגב 06/01/2019 בשעה 21:10

    אצל בית אימי קראו למאכל ניפלא זה..בזמה.

  3. מיתר הגב 31/07/2020 בשעה 18:45

    את לא מבינה מה עשית לי.
    שנים שהמשפחה שלי מנסה לשחזר את הקוסקוס מחקק מבית סבתא ללא כל הצלחה, והמתכון שלך פשוט קלע לטעם האהוב והמוכר של לפני שנים.
    נוסטלגיה!
    תודה תודה תודה

  4. סיוון הגב 10/12/2020 בשעה 0:50

    כשאת כותבת ״שני פלפלים וגמבה״
    מה ההבדל בין פלפל לגמבה?

    ועוד דבר,
    אם אין לי כרוויה/קימל… מה אפשר לשים כתחליף?

    תודה!
    אכין מחר

  5. נורית נדגר הגב 10/08/2024 בשעה 21:42

    תבורכנה ידייך תודה על השיתוף.

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד