• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › קוקלה – קציצת סולת טוניסאית מסורתית לחמין

קוקלה – קציצת סולת טוניסאית מסורתית לחמין

ורדית חביב 06/01/2019 16:12 8 תגובות

 

קוקלה – קציצת סולת טוניסאית מסורתית

קוקלה היא קציצה טוניסאית מסורתית העשויה בעיקר מסולת ומעט בשר ושומן. נהוג לשים קוקלה בחמין של שבת ולתת לה להתבשל איתו במשך הלילה ולספוג את הטעמים העשירים מתוכו. היא מתאימה גם עם מאכלים חגיגיים כמו פקיילה או מחולטה.

  • 100 גרם בשר שומני (או בשר טחון עם שומן עוף)
  • 1 חופן עלי כוסברה (טריים)
  • 3 שיניים שום
  • 1 כפית זרעי כוסברה מיובשים (תאבל)
  • 2 ביצים (נשתמש רק בחלבון)
  • ½ כפית פלפל שחור (גרוס)
  • ½ כפית מלח
  • ½1 כוס סולת (מנופה)
  1.  קוצצים את הבשר הטחון יחד עם השומן ומכניסים לכלי גדול.

  2. קוצצים באופן דק את הכוסברה ושיני השום יחדיו ומוסיפים לכלי.

  3. כותשים זרעי כוסברה מיובשים ומוסיפים לתערובת.

  4. שוברים את שתי הביצים ומפרידים את החלבון מן החלמון. את החלמון אפשר להשאיר בצד ואת החלבון יש להוסיף לתערובת של הקציצות.

  5. מוסיפים פלפל שחור גרוס לפי הטעם.

    בערך כחצי כפית.

  6. מוסיפים מלח לתערובת לפי הטעם, בערך חצי כפית. לאחר מכן מערבבים את התערובת.

  7. מוסיפים ככוס וחצי סולת מנופה לתערובת, מערבבים ולשים עד לקבלת עיסה אחידה. במידה שהעיסה נוזלית מדי יש להוסיף סולת לפי הצורך.

  8. מכינים את קציצות הקוקלה מהעיסה.

  9.  מטגנים את קציצות קוקלה במשך מספר דקות ומכניסים לחמין למשך הלילה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

8 תגובות

  1. סגלית הגב 07/01/2019 בשעה 0:21

    מעניין אנסה

  2. תמי הגב 16/10/2019 בשעה 0:43

    אשמח לקבל מתכונים של האוכל הטוניסאי אלופה

  3. ויקי הגב 23/04/2020 בשעה 22:42

    אם אין בשר או שומן
    מה לעשות?

  4. סיגל הגב 04/10/2021 בשעה 15:58

    האם אפשר להכין את הקוקלה ולהקפיא אותה?
    האם אפשר לבשל אותה עם רוטב עגבניות ולא בחמין

    • ורדית חביב הגב 18/12/2021 בשעה 19:21

      אפשרי

  5. טליה הגב 17/10/2021 בשעה 13:25

    היי, למה הכוונה בשומן עוף?

    • ורדית חביב הגב 18/12/2021 בשעה 19:21

      יש לעוף שומן באיזור של בין הירכיים

  6. סיגל הגב 11/11/2021 בשעה 19:09

    תודה

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד