קציצות ארטישוק ירושלמי
קציצות ארטישוק ירושלמי מתובלות וחריפות אש.
גם כשר לפסח.
החומרים
- 4-5 יח' ארטישוק ירושלמי https://he.wikipedia.org/wiki/2 בצלים.
- 3 שיני שום.
- 3 כפות קמח מצה
- חצי פרפר חזה עוף.
- חצי חופן כוסברה.
- חצי חופן פטרוזיליה.
- 5 גבעולי שמיר.
- 2 תפוחי אדמה לציפוי
- כף פפריקה חריפה או מתוקה או יחד.
- 1 כפית מלח.
- חצי כפית כורכום
- 2 ביצים.
רוטב
- 2 שיני שום.
- 2 עגבניות מרוסקות.
- חצי כפית פפריקה.
- מלח לפי הטעם.
- חצי כפית פלפל שחור.
- חצי פלפל חריף.
אופן ההכנה
תחילה מקלפים את 2 התפוחי אדמה חותכים לרצועות עגולות וממליחים במסננת עד לריכוך.
מקלפים ושוטפים היטב היטב את הארטישוק ירושלמי. טוחנים אותו דק סוחטים מנוזלים ומניחים אותו בקערה.
קוצצים דקדק את הכוסברה , הפטרוזיליה והשמיר ומוסיפים לקערה.
קוצצים דקדק את הבצל סוחטים מהנוזלים ומוסיפים לקערה .(אפשר גם לטחון). כותשים את השום לתוכה.
טוחנים את החזה עוף, מוסיפים לקערה יחד עם הקמח מצה ומתבלים לפי הטעם, ומוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב
את החלבונים משאירים לטיגון.
נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר ומכינים את הרוטב.
רוטב
בסיר שטוח שופכים שמן כ ¼ כוס ומוסיפים שום חתוך לרצועות ואת העגבניות החתוכות. מרסקים היטב ומטגנים יחד עם תבלינים מוסיפים כוס מים ומבשלים עד אשר הרוטב מתגבש ומתקבלת סלסה טעימה.
חותכים לתוכה רצועות דקות של פלפל חריף . (לא הרבה).
מכינים את הקציצות
שוטפים את רצועות התפוחי אדמה מהמלח ומסננים ומייבשים במגבת.
מוציאים מהמקרר את התערובת ומכינים כדורים בגודל של כף יד בערך.
מצפים אותם ברצועות תפוחי אדמה ומהדקים היטב שלא יתפרקו.
טובלים בחלבון הביצה ומטגנים בדיוק כמו כעבורות
מי שלא מעוניין לטגן
מניחים את כל הקציצות במגש אפיה בגודל מתאים ושופכים את הסלסלה פנימה ומעל מנענעים בעדינות עד שהכל מתכסה בסלסה.
עוטפים בנייר אלומניום ומכניסים לאפיה של כחצי שעה או יותר על חום של 180 200 מעלות. ומידי פעם בודקים או מוסיפים מים לרוטב בהתאם לצורך.
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
כעבורות כשרות לפסח
אפשר גם לבשל בסיר
תבשיל כעבורות ברוטב
ניתן להחליף את קמח מצה בפירורי לחם.