קציצות בשר ברוטב
קציצות בשר ברוטב עגבנית ארוחה קלילה ומזינה מתכון קל המרכיב המרכזי והשולט בקיצות הוא בשר וללא תוספות מיותרות של ירקות שמטשטשות את הטעם החזק והמלא של הבשר ותוספות של נפח.
הבזיליקום מוסיף ניחוח וטעם נפלא.
טיפ בשר צוואר מס' 10, או 2 צלעות מומלץ ביותר לבשר טחון.
מומלץ להוסיף סודה לשתייה לקציצות אווריריות ולא דחוסות.
החומרים קציצות
- ½ ק"ג בשר.
- 3 כפות פירורי לחם.
- 1 בצל מגורד סחוט.
- 3 שיני שום כתוש.
- 2 כפות בזיליקום טרי .קצוץ
- מלח.
- פלפל שחור גרוס.
- ½ כפית סודה לשתייה.
רוטב הקציצות
- 2 שיני שום.
- 3 כפות רסק.
- 2 כפות שמן.
- ½ כפית פלפל שחור.
- 1 כף פפריקה
- מלח לפי הטעם.
- פטרוזיליה קצוצה דקדק לקישוט.
אופן ההכנה
בקערה רחבה שמים את הבשר טחון ולשים אותו היטב.
טוחנים את הבצל וסוחטים ממנו היטב את הנוזלים ומוסיפים לבשר ומערבבים יחד עד שהבצל נטמע פנימה.
כותשים את השום ומוסיפים את הבזיליקום והפרורי לחם יחד עם התבלינים והסודה לשתייה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
טועמים ובמידת הצורך מוסיפים תיבול נוסף.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
הכנת הרוטב
בסיר רחב יוצקים את השמן ומוסיפים לו את השום חתוך לרצועות
מדללים את הרסק עגבניות ב¼ כוס מים ומוסיפים לשמן עם השום ומטגנים היטב ומערבבים עד לקבלת רוטב עסיסי .
במידה והוא חמצמץ יתר על המידה, ניתן להוסיף כפית סוכר בכדי לנטרל את חמיצות היתר.
מוסיפים את הפפריקה ויוצקים מים רותחים ומבשלים את הרוטב עם תבלינים נוספים.
מוציאים מהמקרר את תערובת הבשר ומכינים ממנה כדורים בגודל כדור פינג פונג וצולים אותן על הגריל כחמש דקות מכל צד.
לאחר שהקציצות נצלו בגריל מוסיפים אותן לרוטב בעודו מבעבע ומתבשל ומנמיכים את האש ומכסים,
מבשלים כחמש דקות עד להתגבשות הרוטב.
טועמים ובמידת הצורך מוסיפים תיבול.
מוזגים את הקציצות על מצע אורז לבן או צהוב ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה ורעננה