קציצות שמיר ומונגולד
מתכון מושלם קציצות שמיר ומונגולד וירק כשר לפסח (שבתייה) קציצה מושלמת בנוסח טוניס טעימה ועשירה בטעם נפלא של ירק.
החומרים
- צרור בצל ירוק.
- צרור פטרוזיליה.
- צרור כוסברה
- 2 עלים מונגולד.
- 1 גבעול נענע ועלים.
- צרור שמיר.
- 1 בצל יבש בגודל בינוני.
- 1 תפוח אדמה.
- 4 שיני שום
- נתח חזה עוף או בשר טחון.
- חתיכה שומן כבש קצוץ דק דק.
- כף פפריקה חריפה ואו מתוקה.
- כפית פלפל שחור גרוס.
- מלח או מרק עוף לפי הטעם.
- כפית כורכום.
- 3 ביצים.
- 4 כפות קמח מצה. או (2 פרוסות לחם מפוררות)
Posted by Vardit Hagag Haviv on Monday, April 6, 2020
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הירק ומקצצים דקדק ושמים בקערה.
מקצצים דקדק את הבצל ירוק ומוסיפים לקערה יחד עם שום כתוש.
מגרדים את הבצל והתפוחי אדמה (תפוח אדמה לא חייב) וסוחטים היטב מהנוזלים ומוסיפים לקערה .
מוסיפים את הכול לקערה יחד עם הבשר קצוץ דקדק (או החזה עוף) , מוסיפים תבלינים, שומן כבש, קמח מצה ואת החלמון (צהוב) של הביצים. מערבבים היטב ומאחדים את כל התערובת.
אפשר להוסיף קמח מצה במידת הצורך עד להתאחדות הבלילה.
אם יש צורך להוסיף קמח מצה מוסיפים עד שכל התערובת מתאחדת יפה.
טועמים מעט ואם יש צורך מוסיפים מלח או תבלינים
מחממים שמן עמוק,
מוסיפים מלח ושום כתוש לחלבון ומערבבים היטב.
מכינים קפיטות קציצות קטנות, טובלים בחלבון של הביצה ומצפים אותם, טובלים בקמח מצה ומטגנים משני הצדדים. אפשר גם לצפות רק עם הלבן של הביצה ללא הקמח מצה.
בהצלחה.
המלצה לרוטב מושלם ואותנטי לקציצה.
מסדרים את הקציצות בתחתית הסיר ומוסיפים 3 כפות תמצית פקיילה, תמצית פקיילה טוניסאית מעלי סלק\מנגולד\תרד
מדללים במים עד שהקציצות מתכסות מתבלים בפלפל שחור ומלח ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
עוד מתכון מושלם לקציצות כעבורות
בתיאבון