קרא/ דלעת
קרא דלעת פרוסות מקומחות בציפוי קריספי מלוח ומתקתק מטוגנות וטעימות.
"-שתקרע רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותנו…"
אחד מסימני הברכות מסעודת סדר ערב ראש השנה.
-סימנים-
החומרים
- פלח נדיב של דלעת.
- 2 ביצים..
- ½ כוס קמח.
- שמן לטיגון.
- מלח.
- סוכר.
אופן ההכנה
מקלפים את הדלעת ופורסים דק וממליחים את הפרוסות לכחצי שעה.
לאחר מכן שוטפים היטב ומסננים במסננת עד שכל הנוזלים מתנקזים.
מנגבים ומניחים על מגבת נקייה.
בצלחת שטוחה מפזרים קמח ומניחים את הפרוסות על הקמח ומפזרים מעל שכבה נוספת של קמח כך שהקמח מצפה את שני הצדדים.
בצלחת נפרדת ועמוקה שוברים את הביצים ומערבבים היטב יחד עם2 כפות קמח.
טובלים את הפרוסות המקומחות בביצה ומטגנים על אש בינונית בשמן חם עד להזהבה משני הצדדים.
זורים סוכר מעל מיד כאשר מגישים.
שנה טובה ומתוקה.
מתכון מושלם לפולים עם כמון
פולים מתובלים בכמון