רולדה במילוי קרם וניל ושברי אוריאו
רולדה במילוי קרם וניל ושברי אוריאו קלילה בציפוי של שוקולד מריר. קינוח מושלם נימוח ומתוק ואפשר לשחק עם המילוי העיצוב והציפוי כיד הדימיון.
כוס מדידה בגודל של 220 מ"ל
תבנית תנור רגילה.
החומרים
- 4 ביצים M.
- חצי כוס סוכר.
- 1 סוכר וניל.
- קמצוץ מלח.
- ¾ כוס קמח מנופה
- 1 כפית אבקת אפיה.
- 2 כפות קורנפלור.
- 3 כפות שמן.
- 3 כפות מיץ תפוז טרי או מים.
קרם מילוי
- 1 מיכל קצפת צמחית.
- 4 כפות מלאות אינסטנט פודינג.
- 2 כפות סוכר.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 2 חבילות מחפיסה אחת של עוגיות אוראו שבורות.
ציפוי
- 50 גר' שוקולד מריר
- כפית ליקר שוקולד (לא חייב)
- 2 כפות קצפת צמחית
- 1 כפית מחמאה או מרגרינה.
אופן ההכנה
תחילה מקציפים את הביצים יחד עם קמצוץ מלח.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת הסוכר וניל וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף תפוח.
בקערה נפרדת שמים את הקמח, הקורנפלור והאבקת אפיה ומערבבים עד שכל המרכיבים נטמעים פנימה ונוצרת תערובת אחידה ומוסיפים אותה לקצף יחד עם השמן והמיץ תפוזים.
מערבבים במהירות נמוכה או בעזרת כף.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מניחים ניר אפיה על מגש התנור שיהיה לח, כך שהנייר ידבק היטב על המגש ומשטחים אותו היטב ומרססים קלות שמן לאורכו ורוחבו של הנייר (לא חייב), ויוצקים פנימה את הבלילה ומשטחים אותה בעזרת כף מתאימה.
מכניסים לאפייה של עד 15דקות או פחות תלוי בעוצמת התנור ובהשגחה מתמדת.
לאחר שהעוגה נאפתה מוציאים אותה מהתנור וממתינים כמה דקות ומגלגלים פנימה לאורך עם הנייר ומכסים במגבת כחצי שעה ומכינים את הקצפת.
מקציפים את הקצפת יחד עם הסוכר והוניל והפודינג עד לקבלת קצפת עמידה (וטועמים) אם רוצים מתוק יותר מוסיפים סוכר.
ציפוי
ממיסים במיקרוגל את השוקולד מריר, יחד עם שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת שוקולד חלק ומבריק.
הרכבה רולדה
לאחר שהעוגה רולדה התקררה מפרידים אותה מהנייר אפייה בעדינות.(גם אם נשברת מעט, לא נורא, להמשיך בסוף אפשר לאחד) היא אמורה להתנתק בקלות.
לאחר שמנתקים מהנייר, משאירים אותה עליו ומורחים את הקרם שכבה אחידה ולא גבוהה על מנת שהגלגול יהיה נוח וקל.
מפזרים רק בחלק הראשון המתגלגל את שברי האוראו ומגלגלים פנימה ומהדקים בגלגול, חותכים מיישרים מהצדדים ומצפים את העוגת רולדה בשוקולד כיד הדמיון. ומכניסים לקופסה מתאימה עם מכסה למקרר להתגבשות.
בתיאבון