רולדה צ'יוקולטה
רולדה צ'יוקולטה שקולדית ממולאת בקרם שוקולד ומצופת בגנאש שוקולד .
החומרים
- 4 ביצים.
- ¾ כוס סוכר.
- קמצוץ מלח.
- 1 כפית תמצית רום.
- ½ כפית אבקת אפיה.
- 1 סוכר וניל.
- ½ כוס קמח.
- 2 כפות מחוקות קקאו.
- 2 כפות שמן.
מילוי
- 1 מיכל שמנת מתוקה. (פחות שלוש כפות)
- ¼ כוס חלב.
- 4 כפות אינסטנט פודינג שוקולד.
- 2 כפות סוכר.
- 1 כף ליקר שוקולד
ציפוי
- 3 כפות שמנת מתוקה.
- 50 גר' שוקולד.
- 1 כף טחינה. (לא חייב)
- 2 כפות סוכר.
אופן ההכנה
בקערת המיקסר מקציפים כארבע דקות את הביצים יחד עם הסוכר ומוסיפים את קמצוץ המלח עד לקבלת קצף נפוח ועשיר.
לאחר מכן מוסיפים את השמן, הסוכר וניל והתמצית רום ומערבבים .
בקערה נפרדת מאחדים את הקמח יחד עם הקקאו והאבקת אפייה מערבבים היטב עד שכל המרכיבים נטמעים פנימה ונהפכים לתערובת אחידה.
לאחר מכן מוסיפים את התערובת לתוך הקצף ומערבבים היטב בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור מראש לחום של 170 מעלות.
מסדרים נייר אפיה על המגש ומשמנים קלות, (חשוב מאוד על מנת להקל על הניתוק מהנייר בסוף התהליך)
שופכים פנימה את הבלילה ומחליקים שהכול יהיה בגובה אחיד ומיישרים על מנת שבכל האזורים תהיה כמות שווה מהבלילה. אחרת עלול להיות מצב שבאזורים מסוימים יש יותר או פחות ואז או שזה נשרף או שנוצרת בטן .
מכניסים לתנור לכ 8- עד10 דקות (תלוי בעוצמת התנור) לאחר מכן בודקים בעזרת קיסם שהעוגה נאפתה.
לאחר שמוציאים מהתנור ממתינים כשלוש דקות לצינון קל ואז מגלגלים את הרולדה פנימה יחד עם הנייר ומשאירים במצב הזה כ 20-30 דקות.
לאחר כ 30 דקות בערך פותחים את העוגה המגולגלת ובעדינות מנתקים אותה מהנייר אפיה ומניחים על נייר אפיה אחר.
כשבסיס העוגה קר לחלוטין, מורחים פנימה את הקצפת בנדיבות, מגלגלים ומהדקים בעדינות על מנת לא לשבור את העוגה.(גם אם נשברה ממשיכים את תהליך הגלגול)
לאחר מכן מניחים את הרולדה על רשת ותחתית ושופכים בנדיבות מעל את הציפוי הגנאש שוקולד.
לאחר שכל שאריות השוקולד מסתננות מהרשת, מניחים בזהירות בכלי הגשה מכסים ומכניסים למקרר להתייצבות .
הכנת המילוי
בקערה מקציפים מיכל שמנת יחד עם 2 כפות סוכר, והחלב, מוסיפים בהדרגה את האינסטנט פודינג בטעם שוקולד ומקציפים כארבע דקות עד לקבלת קצף יציב.
אם אין פודינג שוקולד אפשר לעשות אינסטנט פודינג רגיל ולהוסיף לתוכו 3 כפות מהגנאש.
(הערה אם רוצים את הרולדה פרווה, אפשר להמיר את השמנת מתוקה בקצפת צמחית,ואת השוקולד בשוקולד חלב מריר או לבן.)
הכנת הגנאש
בבאן מרי או במיקרוגל ממסים את השוקולד יחד עם כף מים, לאחר מכן מוסיפים את הטחינה, והסוכר, מערבבים יחד ומאחדים את עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
מחממים לסף רתיחה את השמנת ומאחדים הכול יחד מערבבים היטב עד שמתקבל קרם שוקולדי חלק .
.
בהצלחה
עוגת שוקולד וקצפת וניל