רולדה שמרים במילוי שוקולד
רולדה שמרים במילוי שוקולד , בצק שמרים מהיר, אוורירי ,פרווה, טעים וקל להכנה.
חומרים
- ½ ק"ג קמח מנופה.
- 1 כף ועוד קמצוץ שמרים.
- ¼ כוס סוכר.
- קורט מלח.
- 1 ביצה טרופה.
- 1 כף ליקר או ברנדי או גרידת הדרים.
- ¼ כוס שמן.
- ¼ 1 כוס מים פושרים. (גודל כוס 220 מ"ל)
מילוי
- ½ כוס קקאו.
- ½ כוס סוכר.
- 1 כף קינמון.
ציפוי
- ביצה
- סירופ סוכר
אופן ההכנה
תחילה שוברים את הביצה בצנצנת וטורפים במהירות כדקה.
לאחר מכן בקערת המיקסר שופכים את הקמח יחד עם השמרים והסוכר ומערבלים מעט עד אשר כל המצרכים נטמעים זה בזה.
מוסיפים את השמן הברנדי וחלק מהביצה הטרופה , (את החלק השני משאירים בשביל הציפוי בהמשך).
מוסיפים את המלח והמים בהדרגה, ייתכן שמספיק רק כוס אחד של מים. אולי יהיה צורך בעוד קצת.. תלוי במרקם הבצק.
מערבלים עד אשר מתקבל בצק רך ונעים למגע, לא דביק.
מורחים מעל הבצק ובדפנות הקערה מעט שמן על מנת שהבצק לא יידבק ויהיה קל לחלץ אותו מהקערה ללא הידבקויות מיותרות ובזבוז של בצק..
מכסים בניילון נצמד כדי לשמור על הלחות ומניחים במקום חמים ומתפיחים כשעה וחצי.
מכינים את המילוי. מערבבים את הקקאו והסוכר והקינמון לתערובת חולית אחידה.
(אפשר למלא בכל מיני ממרחים למיניהם)
לאחר כשעה וחצי שהבצק תפח מחלצים אותו מהקערה ועל משטח נקי ומשומן מעט מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
פותחים בעזרת מערוך דקדק מורחים מהתערובת וסוגרים היטב ומניחים על נייר אפייה בתבנית ומכסים במגבת כדי שלא יווצר כרום מעל, ומתפיחים כחצי שעה.
לחמם את התנור לחום של 200 תלוי בעוצמת התנור לאפייה רגילה.
לאחר שהרולדות תפחו היטב כ 20- 30 דקות בערך או יותר, למרוח משארית הביצה אפשר לפזר שומשום או סוכר, ומכניסים לתנור שהוא כבר חם ל- 20 דקות ,רבע שעה בערך, תלוי בעוצמת התנור ובהשגחה.
לאחר שהרולדות נאפו וקיבלו גוון מוזהב להוציא מהתנור ומיד למרוח בעזרת מברשת מהסירופ סוכר שהוכן מבעוד מועד.
הכנת סירופ הסוכר
בסיר קטן שמים כוס אחת של סוכר וחצי כוס מים. מערבבים היטב, מוסיפים סחיטת לימון או תפוז, חתיכת קליפת לימון או תפוז ומבשלים על אש בינונית מערבבים ומביאים לרתיחה בערך כ10-15 דקות.
איך יודעים שסירופ הסוכר מוכן? נוגעים בזהירות בקצה האצבע, אם יש תחושה שזה נדבק זה מוכן. לא לתת לו יותר מידי זמן אסור בהחלט שזה מתקשה ונהפך לכרמל
בתיאבון.
מתכון מושלם לרוגלך
רוגלך
נהדר. החזרת אותי לילדות שמחה ומאושרת. תודה?