רולדה שמרים במילוי
רולדה שמרים במילוי שוקולד רכה ונימוחה
חלבי
גודל כוס 220 מ"ל.
הכמות ל-3 רולדות גדולות.
חומרים
- ½ ק"ג קמח לבן.
- ½ כוס סוכר.
- קורט מלח.
- 1 סוכר וניל.
- 1 כף שמרים יבשים.
- 150 גר' חמאה או מרגרינה.
- ¼ 1 מים פושרים.
מילוי
- שוקולד שחר
ציפוי
- סירופ סוכר.
אופן ההכנה
סירופ סוכר.
תחילה מכינים את הסירופ סוכר.
על כוס סוכר חצי כוס מים בישול של 6 דקות.
בצק
מוציאים את החמאה מבעוד מועד מהמקרר, חותכים קוביות ומניחים בצד עד שתהיה רכה בטמפרטורה של החדר.
מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר.
יוצרים גומה ולתוכה יוצקים את השמרים והסוכר וניל.
מוסיפים את החמאה וכוס מים ומלח ומערבבים היטב
מוסיפים את שארית המים.
ומערבבים כחמש דקות נוספות עד להתגבשות הבצק.
הבצק צריך להיות רך ונעים למגע.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד במקום חמים להתפחה של כשעה.
לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח ומחלקים ל – 3 חלקים שווים.
פותחים את הבצק לעלה דק וממלאים בנדיבות שוקולד אני ממליצה שוקולד שחר זה בדיוק אותו הטעם כמו של קונדטוריה ומגלגלים
שהרולדה מגולגלת בעזרת סכין חדה חותכים לאורכה וקולעים פנימה את שצי הרצועות כמו בסרטון הדגמה המצורף.
מניחים על מגש אינגליש קייק מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה
מחממים תנור מראש בחום של 180 מעלות.
כשהרולדות תפחו והכפילו את נפחם, מכניסים לתנור לאפייה של כ30 דקות.
לאחר סיום האפייה מורחים סירופ סוכר בנדיבות.
בהצלחה