רולדת ביסקוויט ממולאת
אילתור של הרגע האחרון מביא לפעמים לתוצאות מרהיבות של רולדת ביסקוויט ממולאת בקצפת וניל ומצופת בגנאש שוקולד ופיסטוק קלוי ומלוח.
במקור זה היה אמור להיות כדורי שוקולד מצופים בקוקוס שאריות של קצפת שנותרה מעוגה אחרת השלימו את הרולדה הזאת.
חומרים
- 1 חבילת ביסקוויט פתיבר.
- 2 כפות קקאו.
- 2 כפות סוכר.
- ¾ כוס מים רתוח.
מילוי
- 1 מיכל שמנת מתוקה.
- 2כפות אינסטנט פודינג וניל.
- 2 כפות סוכר.
ציפוי
- 1 חב' שוקולד מריר.
- 3 כפות חלב חלב או שמנת מתוקה.
- כפית מרגרינה.
זרייה
- פיסטוק קלוי וגרוס.
- קוקוס.
אופן ההכנה
ציפוי גנאש
בקערה מזכוכית יוצקים מעט מהחלב והמרגרינה ואת השוקולד שוברים לקוביות וממסים את הכול במיקרוגל.
מערבבים היטב עד לקבלת שוקולד חלק מבריק וללא גושים.
אופן ההכנה
בכוס מים רתוחים מוסיפים את הקקאו והסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת משקה ללא גושים וחלק.
שוברים וגורסים את הפתיבר בקערה ולתוכה שופכים את המשקה קקאו. (לא הכול ביחד בהדרגה יכול להיות שזה יותר מידי)
מערבבים היטב את התערובת שתהיה אחידה ועל נייר פרגמנט משטחים ומיישרים אותה ישר בגובה אדיח של 2 ס"מ ומחליקים בגודל של חצי A4. כשהיא נראית מלבנית כמו עוגה דקה..
על העוגה מורחים שכבה של שוקולד גנאש.
מכינים את הקרם וניל
מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר, הפודינג והחלב כשלוש ארבע דקות במהירות עד שמתקבלת קצפת אחידה יציבה וחלקה.
שמים במרכז העוגה כמות נדיבה לאורכה של העוגה (רק באמצע) ומלפפים וסוגרים על הקצפת. כמו נקניק.
סוגרים בנייר הפרגמנט ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה לייצוב.
מוציאים את הרול מהמקרר מניחים על רשת ומתחת קערה כדי לשמור על ניקיון ויוצקים מעל את השוקולד.
זורים מעל פיסטוק גרוס וקוקוס
בתיאבון
מלאבי