ריבת ענבים – מעז'ון אל ענב
נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות היא ריבת ענבים שהיא ריבה עשירה בטעמים, תאווה לחך.
פעם, כאשר אישה הייתה יולדת, ובאו אנשים לבקר אותה, היה נהוג לכבד את האורחים במיני ריבות. גם בחינות נהוג להוסיף צנצנות ריבות יחד עם עוגיות הדבש.
מרכיבים
- 3 כוסות ענבים ללא חרצנים.
- 3 כוסות סוכר.
- חצי לימון טרי.
- 1 כוס מים.
אופן הכנה
מוציאים את הענפים מהענבים, ואז בוררים אותם ובוחרים רק בענבים הטובים ביותר. שוטפים היטב את הענבים, בודקים שאין עליהם כתמים ושהם לא רכים מדי. שימו לב, כדאי לבחור בזן ענבים שלא מכיל חרצנים.
שופכים שלוש כוסות של ענבים אל תוך סיר, מוסיפים שלוש כוסות של סוכר, סוחטים מעט לימון ומוסיפים לסיר כוס מים.
משאירים את הסיר ללא המכסה על להבה בינונית למשך כ-40 עד 50 דקות עד שהענבים משחימים, ומערבבים מדי פעם תוך כדי הבישול.
בשלב זה מי שמעוניין יכול להוסיף שקדים, אגוזים או שומשום לריבה.
בסיום הבישול מעבירים את הריבה לצנצנת זכוכית. אפשר לשים במקרר. יש להוציא מראש לפני השימוש.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים" ותוכלו להינות מסרטונים ועדכונים בזמן אמת!
אם הריבה נוזלית מדי?
אם הריבה שהתקבלה בסוף התהליך נוזלית מדי, אפשר לתקן על ידי בישול נוסף עד שהיא מצטמצמת מספיק. כמובן שיש להמשיך לערבב את הריבה בסיר מדי פעם תוך כדי הבישול.
מה עושים אם הריבה התקשתה לאחר שהייתה במקרר?
אם הריבה מתקשה אפשר לחמם שוב את הריבה בסיר, להוסיף נוזלים, להרתיח מספר דקות ואז להחזיר אותה לכלי האחסון.
עוד מתכונים לריבות
ריבת רימונים – מעז'ון אל רומן.
ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול.