ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים- מעז'ון אל רומאן
מתכון מושלם להכנת ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומן
נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות היא ריבת רימונים. ריבה עשירה בטעמים בתוספת שקדים ואגוזים. תאווה לחיך.
פעם, כאשר אישה הייתה יולדת, ובאו אנשים לבקר אותה ולאחל לה ברכות חמות, היה נהוג לכבד את האורחים במיני ריבות. גם באירועים שמחות וחינות נהוג להוסיף צנצנות ריבות יחד עם מגשי עוגיות הדבש.
מרכיבים
- 2 כוסות גרעיני רימון.
- 2 כוסות מים.
- 2 כוסות סוכר.
- סחיטה לימון.
- 100 גרם שקדים ואגוזים שבורים.
אופן הכנה
בסיר בינוני שופכים 2 כוסות גרעיני רימון, מוסיפים 2 כוסות מים, ומחממים על אש בינונית עד למצב של רתיחה.
לאחר שהסיר רותח, לוקחים מסננת ומסננים את המים. יש זנים של רימון שהגרעינים שלהם חמוצים ולכן רצוי כאשר מכינים את הריבה הזאת לסנן היטב מנוזלים.
לאחר הסינון, מחזירים את גרעיני הרימון לסיר נקי, מוסיפים 2 כוסות סוכר, וכוס אחת של מים (אם המים שסוננו לא חמוצים, אפשר להוסיף כוס אחת מהם במקום.)
הערה: בכל סוג ריבה שמכינים, עבור כל כוס סוכר יש לשים חצי כוס מים!
מערבבים היטב כדי שהסוכר יתמוסס בנוזלים ואז סוחטים מעט לימון ומשאירים את הסיר על אש נמוכה עד בינונית למשך כ-50 דקות.
לאחר 50 דקות פחות או יותר, בהתאם לכמות – מכבים את האש ומוסיפים 100 גרם של שקדים ואגוזים שבורים.
לאחר הצינון, בודקים שהדבש ניגר ולא קשה, ומעבירים לצנצנת מזכוכית. אם הדבש קשה יש להוסיף מעט מים, להביא לרתיחה קלה.
יחסי הזמן משתנים בהתאם ללהבה בה משתמשים ולכמות הריבה אותה מכינים, לכן רצוי להשגיח, ולערבב מידי פעם.
לעדכונים וסרטונים חדשים היכנסו לעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים"!
עוד ריבות לצאת הצום
ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול.