שבלולי קינמון ודבש
שבלולי קינמון ודבש קינמוני בצק שמרים רכים, נימוחים, ומתוקים טעים וקל להכנה.
החומרים
- ½ ק"ג קמח מנופה.
- 1 כף גדושה שמרים.
- ¾ כוס מים פושרים. (גודל כוס 220 מ"ל)
- 4 כפות סוכר.
- קמצוץ מלח.
- 2 ביצים.
- 4 כפות שמן.
- קמצוץ ציפורן טחון.
מילוי
- 3 כפות קינמון.
- קמצוץ ציפורן טחון.
- ½ כוס סוכר.
- ½ כוס אגוזים קצוצים קלויים קלות
- ¼ כוס צימוקים.
ציפוי
- ביצה.
- 2-3 כפות דבש או סירופ סוכר.
טיפ: אפשר להשרות את השמרים יחד עם הסוכר במים ומערבבים היטב עד שהבלילה מתסיסה.
טיפ: שוברים בקערה נפרדת את הביצים מערבבים היטב ומוציאים 2 כפות בצד. זה יהיה לציפוי שבסוף.
אופן ההכנה
שופכים את הקמח לקערת המיקסר מוסיפים את השמרים שהתסיסו יחד עם המים והסוכר ומערבלים.
מוסיפים את השמן, המלח, קמצוץ ציפורן ומערבלים שוב כשלוש דקות עד לקבלת בצק גמיש. אם זה דביק מידי אפשר להוסיף קמח.
לאחר שהבצק התגבש מעסים במעט שמן את הבצק ודפנות הקערה ומכסים בניילון נצמד עד שהבצק תופח היטב ומכפיל את נפחו.
כשעה או יותר.
בתום התפיחה מפזרים קמח על משטח עבודה נקי
לשים היטב את הבצק ופותחים אותו במערוך דקדק.
מילוי
בצנצנת שופכים שלוש כפות קינמון וסוכר ומערבבים עד שהכול נטמע פנימה ומתקבלת תערובת אחידה.
קולים מעט את האגוזים ושוברים אותם.
ממלאים את הבצק בקינמון , אגוזים, וצימוקים סוגרים היטב ומגלגלים בצורת רולדה.
חותכים פרוסות ומניחים במרחק סביר זה מזה, על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכסים במגבת לתפיחה כשעה .
מחממים תנור לחום של 200 מעלות .
את הביצה הנותרת מהתחלת התהליך מערבבים מוסיפים כחצי כפית מים לדילול ומצפים את השבלולים, זורים סוכר מעל ומכניסים לתנור לכרבע שעה או יותר תלוי בעוצמת התנור.
לאחר תום האפייה שופכים דבש או מורחים סירופ סוכר.
סירופ הסוכר
- כוס סוכר.
- חצי כוס מים
- סחיטת לימון .
הכנת הסירופ, בקלחת מערבבים את המים, הסוכר, והלימון ומבשלים כ10 דקות על אש בינונית.
בתיאבון
מתכון מושלם לרוגלך קרואסון ללא מרגרינה או חמאה.
לחיצה על
↓