שקרפרה עוגיות סולת פריכות
עוגיות סולת ספוגות בדבש פריכות וטעימות בנhחוח של מי ורדים/
מתכון פשוט מאוד וקל להכנה.
גודל כוס 220 מ"ל
מרכיבים
- 200 גרם מחמאה.
- חצי כוס סוכר.
- 2 ביצים.
- 1 כפית מי ורדים.
- 2 וחצי כוסות קמח.
- 3 כפות סולת.
- 1 אבקת אפייה.
- רבע כפית מלח.
- 1 כפית מי ורדים
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר.
- 1 כוס מים.
- קליפת לימון.
- סחיטת לימון.
- 1 כפית מי ורדים.
קישוט
- שקדים.
אופן ההכנה
תחילה מכינים את הסירופ סוכר.
מרתיחים את המים, הסוכר, קליפת לימון, מעט סחיטת לימון, ומי ורדים. מבשלים הכל יחד כ10 דקות ומקררים.
הבצק
מערבבים את המחמאה יחד עם הסוכר עד לקבלת בלילה מפוררת.
שוברים את הביצים בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את הביצים לבלילה ומשאירים מעט מהביצה כדי למרוח על העוגיות.
מוסיפים את שאר החומרים עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
מחממים תנור ל180 מעלות.
מניחים נייר אפייה על מגש ומגלגלים עיגולים מהבצק ומניחים על הנייר במרחק אחד מהשני ומשטחים מעט.
לאחר מכן מורחים משארית הביצה מניחים שקד.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ20 דקות זמן אפייה.
לאחר האפייה שופכים מהסירופ .
בתיאבון
מתכון מושלם לעוגת ספרה