שקשוקה וביצה במאפה
שקשוקה וביצה במאפה
המאפה
החומרים
- ½ ק"ג קמח מנופה.
- 1 כף שמרים.
- 1 כפית סוכר.
- 1 כפית מלח.
- 3 כפות שמן
- 1 כוס מים גודל כוס 220 מ"ל
אופן ההכנה
בקערת המיקסר שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים ערבוב קל עד אשר כל החומרים נטמעים יחד.
לאחר מכן מוסיפים את השמן ואת המים והמלח ומערבבים היטב כשלוש ארבע דקות עד שהבצק מתגבש ונהפך לאחיד.
שהבצק מוכן מורחים עליו מעט שמן ומכסים בניילון נצמד על מנת לישמור על הלחות ושמים במקום חמים.
לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו מעבדים אותו על משטח ומכינים ממנו פיתה גדולה חותכים את הקצוות קוים קוים מסביבה ועושים איקס מהרצועות מניחים את המאפה על נייר אפיה ומתפיחים בפעם השנייה.
מחממים תנור ל200 מעלות.
לאחר שהמאפה תפח מורחים בקצוות על האיקסים בלבד ביצה וזורים מעל שומשום . באמצע מחוררים בעזרת מזלג.
ומכניסים פנימה לאפייה של כרבע שעה. לחצי אפיה.
שקשוקה
חומרים
- 5 עגבניות טריות.
- 1 גמבה ירוקה.
- 4 שיני שום.
- 2 כפות רסק עגבניות.
- ½ פלפל חריף.
- מלח .
- פפריקה מתוקה או חריפה.
- ביצה.
- שמן.
- מעט פטרוזיליה קצוצה דקדק.
- רצועות זיתים.
אופן ההכנה
חותכים את הגמבה והפלפל לרצועות ושמים בסיר עם השמן ומערבבים תוך כדי טיגון קל. לאחר הטיגון להוציא ולהעביר לצלוחית.
שוטפים וחותכים את העגבניות לרצועות ושמים באותו הסיר ומטגנים על אש נמוכה.
מרסקים ומערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים את הרצועות גמבה, פלפל, המטוגנות והשום ואת הרסק עגבניות. מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה מוסיפים מלח ופפריקה לפי הטעם.
לאחר שהמאפה נאפה למחצה מוציאים אותו מהתנור ושופכים פנימה את השקשוקה, שוברים ביצה וזורים מלח מעל ומחזירים לתנור לעוד אפיה והשחמה עוד כ – 10 דקות או בהתאם לעוצמת התנור.
לאחר שהמאפה מוכן מוציאים ומפזרים פטרוזיליה קצוצה ורצועות זיתים בצדדים.
לצפייה במתכון עאריס