שקשוקה פול
שקשוקה פול תבשיל פולים יבשים בנוסח טוניס.
מנה חורפית טעימה, חמה ומנחמת משתלבת יופי עם לחם לבן רגיל וזיתים שחורים.
המרכיבים
- 2 כוסות פולים יבשים.
- 1 בצל ענק.
- 2 כפות רסק.
- 2 כפות פפריקה מתוקה.
- פלפל שחור גרוס.
- 1 עגבנייה מרוסקת או חתוכה.
- 1 תפוח אדמה.
- 1 פלפל חריף.
- גמבה.
- 2-3 שיני שום.
- כוסברה.
- שמיר.
- פטרוזיליה.
- ½ כפית תבל .(תבלין גרגרי כוסברה טחון)
- כפית סוכר.
- ¼ כוס שמן.
- כף מרק עוף או מלח.
אופן ההכנה
תחילה בוררים את הפול היבש שוטפים היטב ומשרים כחצי שעה במים רתוח.
לאחר מכן שופכים את המים ושוטפים שוב ומבשלים את הפולים כרבע שעה , שופכים את המים המוקצפים.
מקצצים דקדק את הבצל ושמים בסיר נפרד מטגנים בשמן ומערבבים מידי פעם עד להזהבת הבצל.
לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים את 2 כפות הרסק ומדללים במעט מים ומערבבים היטב היטב. מטגנים יחד כחמש דקות תוך כדי ערבוב קל. טועמים את הסלסלה אם החמיצות של הרסק עדיין בסלסה ניתן להוסיף כפית סוכר לנטרל את חמיצות הרסק.
מקלפים את התפוחי אדמה וחותכים לקוביות קטנות ומוסיפים אותם לסלסלה מערבבים היטב ומוסיפים את הפפריקה ומיד את המים הרתוח. ( מומלץ להוסיף מים רתוח מהקומקום על מנת לקצר את תהליך הרתיחה והבישול)
לאחר מכן מוסיפים את הכוסברה , הפטרוזיליה, והשמיר את הפלפל חריף ואו הגמבה. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפולים ואת השום הכתוש.
לאחר מכן מוסיפים את התבלינים. מלח או מרק עוף פלפל שחור גרוס טועמים ואם יש צורך לתקן אז מוסיפים את התבלינים ואו המלח.
מכסים את הסיר ונותנים לתבשיל את הזמן של הבישול
לקראת סוף הבישול מוסיפים ביצים בהתאם לכמות הסועדים ושוב לכסות כמה דקות בודדות של בישול כדי שהביצה תהיה עלומה.
מעל כל ביצה להוסיף מלח ופלפל שחור.
בתיאבון .
טיפ: אם רוצים להוסיף פלפל חריף לתבשיל ולקבל טעם פיקנטי, צריך לקחת בחשבון שהפלפל עשוי להגיר נוזלים חריפים במידה חזקה כך שהחריפות עשויה לפגוע בטעם של האוכל. לכן אני ממליצה להכניס לסיר את הפלפל לא מנוקב סגור לגמרי.
אפשר במקום פולים יבשים פולים ירויים טריים או קפואים של סנפרוסט.
לחצו כאן לצפייה במתכון להכנת מקרונה בל קנקש – עוד מנה חורפית מחממת!