שקשוקה פיקנטית נוסח טוניס
שקשוקה פיקנטית נוסח טוניס אותנטית נוסח טוניס חריפה טעימה מתכון מושלם שעבר מדור לדור, רק להכין כיכר לחם, חופן זיתים וייאלה לעבודה.
החומרים
- 10 עגבניות טריות ובשלות.
- 1 גמבה ירוקה.
- 4-5 שיני שום.
- 2 כפות רסק עגבניות.
- 1 פלפל חריף.
- מלח בהתאם לטעם.
- פפריקה מתוקה או חריפה.
- 5-6 ביצים.
- ¼ כוס שמן.
- מעט פטרוזיליה קצוצה דקדק.
- כפית קימל.
- 1 תפוח אדמה (לא חייב)
אופן ההכנה
תחילה חותכים את הגמבה והפלפל לרצועות ושמים בסיר שטוח עם השמן. ומערבבים תוך כדי טיגון קל.
לאחר הטיגון להוציא ולהעביר לצלוחית.
שוטפים היטב את העגבניות ומוציאים את הזירעונים מבפנים חותכים לרצועות ושמים באותו הסיר ומטגנים על אש נמוכה.
מרסקים ומערבבים היטב ולאחר שהעגבניות התרככו מוסיפים את הרצועות גמבה, פלפל, המטוגנות, והשום ואת הרסק עגבניות. מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה. מוסיפים קימל ופפריקה ומלח לפי הטעם.
אפשר להוסיף לתבשיל שקשוקה תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות.(לא חייב)
אפשר להוסיף כרבע כוס מים במהלך הבישול אבל העגבניות בעצמן מגירות נוזלים בכמות סבירה שיכולה לדלל במעט את הרוטב.
לאחר שהשקשוקה התגבשה והתבשלה, שוברים לתוכה ביצים וזורים מלח (ופלפל שחור למי שאוהב) מעל ומכסים לבישול נוסף של שלוש-ארבע דקות.
לאחר שהשקשוקה מוכנה מוזגים ומפזרים פטרוזיליה קצוצה וזיתים בצדדים.
לצפייה במתכון של מאפה שקשוקה
שקשוקה וביצה במאפה