תבשיל כעבורות ברוטב
– קציצות טוניסאיות מסורתיות עם רוטב
כעבורות הן קציצות טוניסאיות מסורתיות. אפשר להגיש אותן כמו שהן ועדיין הן יהיו טעימות להפליא אך נהוג גם להכין תבשיל כעבורות ברוטב. זהו המתכון לתבשיל.
לצפייה במתכון להכנת הקציצות עצמן לחצו כאן!
לחצו כאן לצפייה במתכון להכנת כעבורות כשרות לפסח – כולל הרוטב!
מרכיבים
- כעבורות שהוכנו מראש.
- 3 שיני שום.
- 2 כפות רסק עגבניות.
- חצי כוס מים.
- חצי כפית סוכר.
- כף פפריקה (מתוקה או חריפה לפי הטעם.)
- מעט פלפל שחור.
- מעט כוסברה קצוצה דק (בערך תריסר עלים.)
- כפית מרק עוף.
אופן הכנה
חותכים 3 שיני שום ומניחים בסיר עם מעט שמן. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ומערבבים היטב.
מוסיפים מעט מים לדילול הרסק ומטגנים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות. מוסיפים כחצי כפית סוכר לנטרול החמיצות של רסק העגבניות ומערבבים.
מוסיפים כף של פפריקה חריפה או מתוקה, לפי הטעם האישי ומערבבים שוב. מניחים את הכעבורות על הרוטב, מפזרים כוסברה קצוצה דק דק ומעט פלפל שחור.
לצפייה במתכון להכנת כעבורות לחצו כאן!
שופכים מים אל הסיר עד שהם מכסים את הכעבורות, מפזרים בערך ככפית מרק עוף, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כחצי שעה או יותר, עד שהרוטב מתגבש.
לעדכונים וסרטונים חדשים היכנסו לעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים"!