תמצית פקיילה מעלי סלק\מנגולד\תרד – מתכון טוניסאי מסורתי מקורי!
פקיילה היא מאכל טוניסאי מסורתי העשוי תמצית של עלי סלק או תרד טריים.
נהוג להגיש את המנה באירועים משפחתיים כמו שבת חתן, אירוסין, וחינה.
המנה מוגשת בעיקר בחגים כמו ראש השנה, סוכות, ושבועות. והיא מתאימה גם בתור חמין לשבת.
הפקיילה היא מנת הדגל של המטבח הטוניסאי וכל משפחה עושים אותה בצורה אחרת לפי טעם אישי.
מה שחשוב הוא הכנת התמצית, והיא מה שלמעשה קובע את התוצאה הסופית.
התמצית עצמה לא מורכבת במיוחד וכוללת בעיקר שמן ועלי סלק או תרד.
לעומת זאת, תהליך ההכנה של תמצית הפקיילה הוא תהליך ארוך שאורך מספר שעות ודורש תשומת לב רבה.
המון אנשים מעדיפים לקנות תמצית מוכנה מאשר אותה בעצמם.
מרכיבים
- 2 זרים של עלי סלק \ תרד.
- 3 כוסות חד פעמיות של שמן (בערך חצי ליטר שמן)
- חצי בצל.
- חצי זר כוסברה.
- 5 שיני שום.
לעדכונים וסרטונים חדשים היכנסו לעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים"!
אופן ההכנה
שוטפים היטב שני זרים של עלי סלק \ תרד בנפרד. לאחר מכן חותכים גס ושוב שוטפים היטב, מסננים ומשאירים מעט גבעול. יש להקפיד ולבדוק שאין לכלוך או חרקים בחריצים שבעלים.
שמים את העלים בסיר על אש נמוכה ומשאירים אותם לאידוי. מערבבים מדי פעם כדי שהעלים לא ידבקו לתחתית הסיר.
כאשר העלים מתאדים ולא נשארים נוזלים, שופכים כוס שמן (חד-פעמית, בערך 180 מ"ל) ומערבבים. בהמשך הערבוב והטיגון מוסיפים עוד כוס שמן אחת בהדרגה (חצי ואז עוד חצי.)
נותנים לעלים טיגון במשך שעה נוספת על אש נמוכה מאוד, ומערבבים מדי פעם. לאחר מכן מוסיפים כוס שמן נוספת וממשיכים בטיגון. יש לערבב כל כמה דקות ולהשגיח על הסיר.
לקראת סוף הטיגון, (בערך שעה וחצי מתחילת התהליך) אפשר להוסיף חצי בצל פרוס. הבצל לא חובה והמון אנשים נמנעים מלהוסיף אותו. חשוב להיות זהירים במיוחד ולא לתת לבצל להישרף כיוון שאם הוא נשרף התמצית הופכת מרה ונהרסת.
ממשיכים לטגן במשך עוד חצי שעה תוך כדי ערבוב.
כשהשמן מתחיל להעלות בועות זה הזמן לתת ערבוב אחרון ולכבות את האש.
לאחר שתערובת הפקיילה מתקררת, טוחנים חצי זר כוסברה וחמש שיני שום. טוחנים היטב את הפקיילה שהתקררה עד לקבלת תרכיז נוזלי. אם צריך גם חוזרים על הפעולה מספר פעמים.
לאחר מכן מעבירים את התמצית שהתקבלה לכלי, מוסיפים 2 כפות ממטבל הכוסברה הטחונה עם השום ומערבבים היטב.
זהו, התמצית מוכנה לבישול!
לחצו כאן למתכון וסרטון להכנת תבשיל פקיילה מסורתי.
ורדית אהובה יקרה לי מאדדדד!!!❣❣❣
אני צברית ממוצא תוניסאי גאהההה תרתי משמע!!!❤❤❤❤????? העיניין הוא כזה, אמא שלי זצ"ל מיולם לא הכינה ולא ידעה להעכין את הבקיילה כך שלא יצא לי לשמוע או לטעם אותו בכלל!!! עד לעום אחד שהקב"ה שלח אותי חבקר בבית דודתי אחות של אמא ז"ל וניא באותו היום הגישה לי לאכול צאכל שלא הכאתי או ראיתי מימייי מה גם, שלא ידעתי שבכלל קיים תבשיל תונסאי טעים ומדהים בכל מובן המילה תרתי משמע!!!
מאז ועד היום, אני חולמת לזכות לאכול את הבקיילה הכל כך מיוחלת!!!
אודה לך מאדדדדד באם תוכל לבשל עהורי סיר בקיילה לשבת שאוכל להנותסוף סוף מהטעם הכי טעם והמשובח של הבקיילה המבורכת!!! אנא בבקשה צרי איתי קשר באישי ונמשיך מישם. ברגשי תודה והערכה עמוקים ממני נורית קופרמן עטיה אוהבת ומעריכה מאדדדד מעומק הלב!!❤❤❤❤❤???????
שלום ורדית יקרה, מאוד אהבתי את ההסבר המפורט שלך על הכנת הבקיילה וגם את הסרטון ביוטיוב.
יש לי שאלה: לא מובן מדוע מוסיפים לבקיילה רק 2 כפות מהמטבל של הכוסברה והשום ולא את כל המטבל?
תודה
היי
התוספת הזאת היא רעיון של אמא שלי , וזה רעיון מבריק. לא צריך הרבה כלכך בגלל שטעם המטבל יכול להשתלט על הטעם של התרכיז.