מתכון להכנת מקרוד
מתכון להכנת מקרוד – עוגיית סולת בנוסח טוניסאי מסורתי. המקרוד עשוי מסולת ותמרים ומזוגגת בסירופ דבש.
את המקרוד נהוג להגיש בחג פורים, חנוכה ובאירועים מיוחדים כמו חינה לדוגמה והיא טעימה בכל ימות השנה!
מרכיבים
- 4 כוסות סולת. (גודל כוס 220)
- כוס קמח.
- 1 אבקת אפייה.
- ¾ כוסות שמן רותח.
- 1.5 כוסות מים.
- ממרח תמרים או אריזת תמרים בוואקום.
- 3 כפיות סוכר.
- כפית קינמון.
- אפשר להוסיף גרידת תפוז.
אני ממליצה על תמרים בוואקום
אופן ההכנה
מנפים כוס קמח אל תוך קערה גדולה מסיליקון או זכוכית, (לא מפלסטיק) מאחר ואת השמן מוסיפים כשהוא במצב מחומם מאוד.
(חשוב שהכלי יהיה עמיד בחום ולכן אם השתמשתם בקערת סיליקון יש לוודא שמדובר בסיליקון עמיד.)
מוסיפים שקית של אבקת אפייה אפשר להמיר את האבקת אפייה בסודה לשתייה.
מוסיפים את הסולת מערבבים את התערובת היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר מכן מחממים את השמן, את השמן לא מביאים למצב של רתיחה, אלא מכבים את האש קצת לפני שהוא ממש רותח ואז מוסיפים אותו לתערובת.
מערבבים את התערובת ומוסיפים בהדרגה כוס עד כוס וחצי של מים (במידת הצורך) ואולי יותר, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק לא קשה גמיש ורך ונוח . את הבצק משאירים לנוח במשך כמספר דקות.
המילוי
לממרח התמרים מוסיפים 3 כפיות סוכר וכפית קינמון (לפי הטעם האישי,), מוסיפים מעט מים לריכוך ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
אפשר להוסיף גרידת תפוז.
או תמרים בוואקום מנקים את הגלעינים ושאר הפסולת ומרככים במעט מים ותבלינים בהתאם לטעם
אופן הרכבת המקרוד
פותחים את הבצק שיהיה בגודל אחיד, ומורחים את תערובת ממרח התמרים באופן אחיד.
לאחר מכן מגלגלים את הבצק ומעצבים אותו על ידי תפיחות קלות מעל ומהצדדים עד אשר מתגבשת ומתקבלת רולדה עמידה ויציבה לחיתוך. אפשר לחתוך בצורה ישרה ואפשר גם אלכסונית.
את הרולדה פורסים לפרוסות ומניחים את כולם מוכנים במשטח, ומטגנים בשמן חם בינוני ועמוק עד להזהבה.
לאחר מכן טובלים את המקרוד בסירופ סוכר שהוכן מבעוד מועד. או מזגגים מעל ואז מגישים.
אפשר גם לפזר סוכריות צבעוניות מעל.
טיפים
מוציאים ומניחים על מסננת ומתחת למסננת נייר סופג. ( אם תחלצו את המקרוד בעודו רותח מהשמן ותניחו ישירות עלנייר סופג , המקרוד ייתפס בנייר ויהיה קשה לחלץ אותו.
חייב לטגן בשמן עמוק על מנת שלא ייספג המון שמן.
צפו במתכון בעמוד הפייסבוק שלי – "ערוץ התבשילים הטובים"!
הכנת סירופ סוכר
שופכים כוס סוכר וחצי כוס מים לתוך קלחת או סיר קטן.
סוחטים מעט לימון ומוסיפים פרוסה קטנה של הלימון.
לאחר מכן מרתיחים על אש בינונית עד גבוהה במשך כמה דקות.
חשוב לוודא שהסירופ אינו סמיך מדי. אם הוא סמיך, מוסיפים מים.
עוד עוגיות טוניסאיות
שבקייה – רצועות בצק מטוגנות בשמן עמוק ומצופות בסירופ סוכר.
יויו – עוגיות מטוגנות מבצק אוורירי.
דבלה – שושנות בצק מטוגנות בסגנון טוניסאי.
בתיאבון
היי..
לגבי עוגיות יויו..איך אפשר לימנוע בטיגון קצף??
תודה
מגניייב כל המאכלים הטוניסאי מאז מותה של אימי זיכרונה לברכה אנחנו לא זוכים לכל אלה בחיי שהייתי רוצה מתכונים של הכל .
תודה מראש
אני לא רואה שהמתכון כתוב מה לעשות עם הכוס קמח… מוסיפים אותו לסולת?
חוץ מזה נראה מושלם! לא יכולה כבר לחכות לטעום! תודה רבה רבה!
ורדית היקרה, תודה רבה על מתכון מושלם, יצא בדיוק כמו של חמותי, ההסבר מפורט, ברור וכמובן טעים ביותר.
תודה רבה ושנה טובה
מדהים!!!!