פרנה פיתה אוורירית
פיתה פרנה בסיר חשמלי אווירירית מבפנים, מתאימה למילויים, כמו מסבחה ולסביח.
החומרים
- 1 ק"ג קמח מנופה.
- 2 כפות שמרים.
- 1 כף סוכר.
- 1 כף מלח.
- ¼ כוס שמן.
- ¼ 2 כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה
את השמרים שמים תחילה בקערה נפרדת יחד עם הסוכר ומוסיפים 2 כוסות (גודל כוס 220 מ"ל) מים פושרים.
מערבבים היטב עד שהכול מתערבב יחד ומתסיסים כעשר דקות.
לאחר שבלילת השמרים תססה, מנפים בקערת המיקסר 1 שקית ק"ג קמח. מוסיפים שמן, ואת תסיסת השמרים ומערבבים בוו לישה ומוסיפים את המלח.
מערבבים במהירות כחמש דקות ובהדרגה מוסיפים רבע כוס מים נוספת.
הבצק צריך להיות רך ואחיד.
לאחר מכן משמנים את הבצק ואת דפנות הקערה על מנת שלא ידבק הבצק ומתפיחים לא פחות משעה.
לאחר שהבצק תפח והכפיל את עצמו, מוציאים אותו מהכלי ומניחים על משטח נקי ומשומן ומתחילים לעבוד.
מחלקים לכמה כדורים בערך 5-6 ומניחים בכלי משומן ומורחים במעט שמן. מכסים ומתפיחים בעוד 10 דקות.
לאחר כעשר דקות שהכדורים תפוחים מכינים מהן פיתות ומניחים על מגבת נקייה מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
בכלי גריל חשמלי משמנים את התחתית ודפנותיו ומניחים כל פיתה כשלוש דקות בערך מכל צד.
בתיאבון.