לימון כבוש
לקראת פסח נהוג להכין את הלימון הכבוש על מנת שיהיה מוכן לקראת החג.
הלימון כבוש משתלב מצוין עם מאכלי פסח בנוסח טוניס.
חשוב להקפיד לא להשתמש בלימון בעל קליפה שמנה לימון זה קליפתו יוצרת מרירות ופוגמת בטעמו הנפלא של הלימון הכבוש.
לימון כבוש
החומרים
- 5-6 לימונים עם קליפה בינונית
- 6-7 פלפלים אדומים חריפים יבשים.
- ראש שיני שום קלופים.
- ¾ כוס מלח.
- ¼ כוס שמן
- 2-3 גרגרי פלפל אנגלי.
אופן ההכנה
תחילה חורצים את הפלפלים, (להשתדל שלא יהיו חריפים על מנת שלא יפגמו בטעם.) מסירים מהם את הזרעים שוטפים היטב ומשרים במים נקיים עד שהם מתרככים . לתת להם את הזמן הדרוש.
מקלפים את שיני השום ופורסים חלק מהם לאורכן. חלק השני משארים שלמים.
תחילה שוטפים היטב את הלימונים ומקרצפים אותם במים חמים.
פורסים את הלימונים לפרוסות בגודל של ס"מ.
בקערה נפרדת שופכים את המלח, וטובלים פנימה פרוסה משני הצדדים ומניחים בקערה אחרת. כך חוזר על כל הפרוסות.
על המלח הנותר שופכים מעט שמן ואת כל שיני השום. ומוסיפים את הפלפלים לאחר שנשטפו היטב התרככו ונוקו.
לוקחים צנצנת וואקום זכוכית נקייה, ומניחים פנימה הפרוסות ומידי פעם משלבים את הפלפלים, השום והגרגרי פלפל אנגלי ומועכים על ידי יצירת לחץ פנימה ודוחסים כך מתווצרים הנוזלים.
לבסוף שופכים פנימה את המלח ואוטמים ומשאירים על השיש במקום מוצל.
למחרת הופכים את הצנצנת על פיה (לכן חשוב שתהיה אטומה)
פעולה זו תחזור על עצמה במשך יומיים שלושה. וזה מוכן.
חשוב להקפיד על התהליך על מנת לקבל את התוצאה המדויקת.
מתכון לאריסה
אריסה חריפה