ארטישוק ממולא
ארטישוק ממולא כשר לפסח, מאכל מושלם לפסח או לשאר חגי השנה. שבבסיסו תחתיות ארטישוק במילוי ירקות, בשר כבש וחזה עוף . לרוב הוא קיים בגרסאות שונות, אולם אם תצמדו למתכון הזה תקבלו תוצאה מושלמת בטעם נפלא של ארטישוק ובשר כבש ומרקם נימוח בפה.
Posted by ורדית חביב – ערוץ התבשילים הטובים on Saturday, April 27, 2019
החומרים
- 11 יח' ארטישוק.
- 1 בצל ענק.
- חופן פטרוזיליה קצוצה דקדק.
- 2 יח' ארטישוק ירושלמי (קסבייה).
- 3 שיני שום כתוש.
- 2 מצות רטובות ומפוררות או 1 פרוסה לחם.
- חופן כוסברה קצוצה דקדק.
- חתיכת חזה עוף .(2 פרוסות)
- חתיכה בשר כבש שומנית קצוצה דקדק או טחון. (לא חייב)
- ½ כפית כורכום.
- ½ כפית פלפל שחור.
- ¼כפית פפריקה חריפה.(לא חייב)
- מלח או מרק עוף לפי הטעם
- 2 ביצים טריות.
- חצי כוס קמח מצה.
- .שמן לטיגון עמוק.
הערה: אפשר להמיר את המצה בפרוסת לחם ואת הקמח מצה בקמח. כמו כן אפשר להחליף את הארטישוק ירושלמי בתפוח אדמה.
החומרים לרוטב
- בצל.
- ½כפית כורכום
- 1 כף מרק עוף לפי הטעם. או מעט מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה
תחילה מקלפים את הארטישוק וטובלים את ראשי הארטישוק במים עם לימון. ומרתחים כ 10 דקות. שופכים את המים ומסננים.
או שאפשר להשתמש בתחתיות ארטישוק של סנפרוסט. להפשיר ולשטוף היטב.
טוחנים את הבצל וסוחטים ממנו את הנוזלים ושמים בקערה. חשוב מאד להוציא את כל הנוזלים.
טוחנים את הארטישוק ירושלמי ומוסיפים לקערה יחד עם הבצל, המצה המפוררת, הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצה, החזה עוף, הבשר, השום הכתוש ושאר התבלינים.
להפריד 2 ביצים את החלמון מוסיפים לתערובת ואת החלבון שמים בקערה להמשך הטיגון.
מערבבים את התערובת היטב עד שכל התבלינים ושאר החומרים נטמעים פנימה. בודקים אם חסר טעמים ומתקנים בהתאם.
מכינים קציצות בגודל של כדור פינג פונג ושמים אותן בתחתית הארטישוק.
מכינים את כולם וטובלים אותם בקמח המצה.
לאחר מכן מערבבים את החלבון של הביצה יחד עם מעט מלח או מרק עוף (אפשר להוסיף לזה תבלינים למניהם או שום כתוש ומעט כוסברה) וטובלים את התחתיות ארטישוק והקציצה בתוך החלבון של הביצה ומטגנים עד שהקציצה מזהיבה משני הצדדים.
לבנתיים מכינים בסיר שטוח את הרוטב מקצצים את הבצל ומטגנים עד אשר הוא מזהיב ומשנה את צבעו לחום בהיר.
לאחר מכן מניחים את כל הקציצות על הבצל מפזרים עליהם כורכום מרק עוף או מלח פלפל שחור גרוס אפפשר לעדן עם עלי דפנה ופלפל אנגלי להוסיף מים עד לכיסוי הקציצות מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שעה עד שהרוטב מתגבש ומצטמצם.
טועמים אם יש צורך מוסיפים תבלינים או מלח.
אפשר להוסיף לרוטב גבעולי סלרי, או רצועות של ארטישוק ירושלמי.
מגישים חם ומקשטים בפטרוזיליה טריה ורעננה קצוצה. ועגבניות שרי.
בהצלחה.