תפוח אדמה ממולא בסטייק
תפוח אדמה ממולא בבשר או בסטייק מצופה בפירורי לחם או פירורי מתה מטוגן וקרנצ'י. נשנוש שאפשר למלא בו הכול גבינות, פטריות, בצל וכו'….
החומרים
- 4 תפוחי אדמה
- כוס פירורי לחם.
- 1 ביצה טרייה.
- 1 בצל.
- 2 סטייקים צלויים. או בשר טחון צרוב קלות.
- פלפל שחור גרוס.
- מלח לפי הטעם.
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
תחילה שוטפים היטב ומקלפים את תפוחי אדמה, חותכים לקוביות ומבשלים עד שזה מתרכך. מסננים ומקררים.
צולים 2 חתיכות סטייק. בדרך כלל מכינים את זה משאריות של סטייק שנצלה על האש, או בשר טחון צרוב על מחבת עם מעט שמן.
מקלפים וקוצצים דקדק את הבצל ומטגנים אותו במחבת עם מעט שמן עד שצבעו מזהיב ומשנה צבעו לחום.
גורסים גס במטחנה את הסטייק.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הבצל המטוגן והסטייק, ומתבלים בפלפל שחור ומלח או כל אחד לפי התיבול שבא לו.
בקערה נפרדת מועכים היטב את התפוחי אדמה, מוסיפים מלח או מרק עוף אפשר להוסיף גם כורכום אולם צבעה הטבעי של תפוח האדמה יפה יותר.
טעמים בודקים שלא חסר מלח ומתקנים בהתאם, ולאחר מכן מוסיפים את החלמון (צהוב) ומערבבים ולשים כמו בצק.
את החלבון משאירם בצד בצלחת עמוקה ומערבבים היטב עם מלח (משתמשים בזה להמשך).
מכינים עיגולים בגודל של כדור ומניחים על מגש. לאחר שכל הכדורים מוכנים מחממים שמן עמוק במחבת. ומתחילים.
לוקחים כדור אחד ומשטחים אותו ביד דק דק שמים פנימה כפית מהבשר וסוגרים היטב ובעדינות.
(לוודא שלא יהיו חורים, אחרת במהלך הטיגון השמן יכנס פנימה)
מעצבים את הצורה כמו של תפוחי אדמה טבעי
שופכים לצלחת את פירורי הלחם או הקמח מצה בגרסה כשר לפסח.
מצפים מעט בחלבון (לבן) ואז מטמיעים בפירורי לחם ומטגנים על אש חמה בינונית עד להזהבה משני הצדדים.
מוציאים לנייר סופג.
אוכלים את זה כנישנוש חמים.
(הערה אם אין שאריות של סטייק אפשר לצלות 2 פרוסות חזה עוף מתובלות ולעשות את אותה הפעולה. או בשר טחון.)
וטובלים ברוטב.
הכנת הרוטב
במחבט שמים שמן זית ו2 שיני שום מעוכות או כתושות.
שופכים את הצ'ילי, ומוסיפים, מלח, פפריקה או פלפל שטה, מים ומערבבים היטב.
לאחר שהכול מוכן, מניחים בקערה יפה שופכים את הרוטב מעל ומקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה דקדק פרוסת לימון או בעגבניות שרי.
בתיאבון