קרמלו עוגיות במילוי קרם וניל.
קרמלו עוגיות במילוי קרם וניל בציפוי שוקולד מריר, קינוח בטעם קייצי ומרענן.
פרווה.
החומרים
תחתיות
- חצי חבילה פתיבר.
- חצי כוס משקה נס קפה. (1 כפית נס, חצי כוס מים מעורבב)
- 1 כפית טחינה.
- 1 כפית תמצית רום.
- חצי כוס קוקוס.
ציפוי
- חב' שוקולד מריר.
מילוי
- 1 מיכל קצפת צמחית.
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 סוכר וניל
עזרים
- תבנית סילקון מוטבעת בפרחים.
אופן ההכנה.
הכנת התחתית
תחילה מכינים את המשקה, 1 כפית נס קפה בתוך חצי כוס מים.
לאחר מכן גורסים את הפתיבר ושמים בקערה, מוסיפים את הכפית טחינה, הרום והמשקה נס-קפה, מערבבים היטב ולשים עד שהתערובת מתגבשת ונהפכת לאחידה ומניחים בצד.
מפזרים קוקוס על משטח העבודה ופותחים בעדינות ובעזרת מערוך את הבצק ובעזרת הקוקוס שלא ידבק על המשטח. בכוס או ברינג מתאים מכינים עיגולים בעובי דק חצי ס"מ.
הכנת הציפוי
ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים עד שהוא נהפך מבריק ונוזלי. שופכים לתוך תבניות הסיליקון ומסירים את העודפים ומכניסים למקפיא.
קרם
מכינים את הקרם וניל מקציפים את הקצפת צמחית, מוסיפים את הסוכר, וניל והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה ועמידה.
ממלאים את הקרם בתבנית סיליקון עם השוקולד מיישרים בעזרת לקקן או סכין חלקה ומניחים מעל את התחתיות מהדקים עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.
להשאיר במקפיא להתייצבות לילה שלם ולהוציא
עוגיית שוקולד גנאש ואגוזי לוז