עוגת גבינה פירורים
עוגת גבינה פירורים, עוגה עשירה, טעימה וקלה להכנה. פירורים פריכים ונימוחים בניחוח הדרים שמשלימים את הטעם הביתי והנפלא.
תבנית קפיצית עגולה בגודל של 26 – 28
עוגת הפירורים
חומרים
- 200 גר' חמאה .
- ½ כוס סוכר.
- 2 סוכר וניל.
- 1 אבקת אפיה.
- 3 חלמונים.
- ¼ כוס מיץ תפוז סחוט.
- ½ כפית גרידת קליפת תפוז או לימון.
- 2 כוסות קמח גודל כוס 240 מ"ל. בהדרגה
קרם עוגת גבינה
- 2 אריזות קצפת של 250 מ"ל.
- 1 כוס סוכר (אפשר להוסיף עוד למי שאוהב מתוק)
- 2 סוכר וניל.
- 1 חב' אינסטנט פודינג.
- אריזה של ½ ק"ג גבינת סקי.
- 2 גביעי שמנת חמוצה
אופן הכנת הבצק הפירורים
החמאה צריכה להיות בטמפרטורת החדר.
חותכים את החמאה לקוביות ומעבדים במעבד מזון מוסיפים את המלח ,הסוכר והביצים עד לקבלת קרם אחיד
לאחר מכן מוסיפים את אבקת אפיה, סוכר וניל וקמח ומעבדים עד לקבלת בצק.
שמים נייר אפיה על התבנית העגולה חצי מהכמות ומהדקים בידיים ומחוררים בעזרת מזלג. את שארית הבצק מהדקים על תבנית אחרת ומכניסים את שניהם ל10 דקות לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד לאפייה מלאה ומקררים.
הכנת הקרם
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג והסוכר עד שמתקבל קרם יציב וחלק.
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים שוב ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הגבינה ומאחדים הכול יחד עד לקבלת קרם חלק ויציב.
לאחר שהתחתית העוגה העגולה מתקררת לגמרי שופכים את הקרם גבינה פנימה שכבה עבה מאד.
ואת העוגה השנייה מפוררים מעל ומכניסים למקרר לכמה שעות של התייצבות.
והנה לכם עוגת גבינה ופירורים מושלמת
בהצלחה
מתכון לפחזניות
פחזניות קלות להכנה
קודם כל אומר שהמתכונים שלך מדהימים אך במתכון של עוגת הגבינה יש חסרים במצרכים… לא נאמר שם מלח. באופן ההכנה יש חוסר ולא מצוין מתי להוסיף את מיץ התפוזים.