רולדה במילוי קרם וניל
רולדה במילוי קרם וניל פרווה, עוגה נפלאה מתאימה לקינוח לאחר ארוחה חגיגית בשרית או סתם קפה של שבת בבוקר או קפה מנחה .
כוס בגודל 220 מ"ל
תבנית תנור מלבנית שטוחה 40 ס"מ .
החומרים
- 4 ביצים M.
- חצי כוס סוכר.
- 1 סוכר וניל.
- קמצוץ מלח.
- ¾ כוס קמח תופח.(או כפית אבקת אפיה )
- 2 כפות קורנפלור.
- 3 כפות שמן.
- 2 כפות מיץ תפוז טרי.
קרם מילוי
- מיכל קצפת פרווה.
- 4 כפות מלאות אינסטנט פודינג.
- כף סוכר.
ציפוי
- 50 גר' שוקולד מריר
- כפית ליקר שוקולד
- 2 כפות מים.
אופן ההכנה
תחילה מקציפים את הביצים יחד עם קמצוץ מלח.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח.
בקערה נפרדת שמים את הקמח, הקורנפלור (והאבקת אפיה) ומערבבים עד שכל המרכיבים נטמעים פנימה ונוצרת תערובת אחידה ומוסיפים אותה לקצף יחד עם השמן והמיץ תפוזים.
מערבבים במהירות נמוכה או בעזרת כף.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
מניחים ניר אפיה על מגש לח, כך שהנייר ידבק היטב על המגש ומשטחים אותו היטב ומרססים קלות שמן לאורכו ורוחבו של הנייר ויוצקים פנימה את הבלילה ומשטחים אותה.
מכניסים לאפייה של עד 10 או פחות דקות תלוי בעוצמת התנור ובהשגחה.
לאחר שהעוגה נאפתה מוציאים אותה מהתנור וממתינים כמה דקות ומגלגלים פנימה לאורך עם הנייר.
מכסים במגבת כחצי שעה ומכינים את הקצפת.
מקציפים את הקצפת יחד עם הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת עמידה (וטועמים).
מוציאים כחצי כוס מהקצפת מוסיפים מעט צבע מאכל מערבבים ומעטרים בהמשך.
ממיסים במיקרוגל את השוקולד מריר, יחד עם המים והליקר ומערבבים עד לקבלת שוקולד חלק ומבריק.
לאחר שהרולדה התקררה מפרידים אותה מהנייר אפייה בעדינות.(גם אם נשברת מעט, לא נורא, להמשיך בסוף אפשר לאחד) היא אמורה להתנתק בקלות בגלל השמן שעל הנייר.
לאחר שמנתקים מהנייר, משאירים אותה עליו ומורחים את הקרם שכבה אחידה ולא גבוהה על מנת שהגלגול יהיה נוח וקל.
מגלגלים פנימה ומהדקים בגלגול, חותכים מיישרים מהצדדים ומצפים את הרולדה בקרם הנותר ומעטרים בקרם הצבעוני כיד הדמיון.
מזלפים מהשוקולד ומכניסים לקופסה מתאימה עם מכסה למקרר להתגבשות.
בתיאבון
מתכון לרולדה שוקולד
↓