מיני חומיות -בראוניז
מיני בראוניז חומיות טעימות ממש כמו ממתק שוקולדי נימוח. מתאימות לקינוח או אירוח וקלות להכנה.
חומרים
- 150 גר' שוקולד מריר.
- 100 גר' מחמאה.
- 3 ביצים L.
- 1 כוס סוכר.
- 1 כף ליקר או רום.
- קמצוץ מלח.
- כוס קמח. (כוס גודל 220 מ"ל)
- מטבעות שוקולד או פצפוצי שוקולד.
גנאש
- 100 גר' שוקולד.
- 20 גר' מחמאה.
- ¼ כוס שמנת מתוקה.
קרם וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית
- 2 כפות אינסטנט פודינג.
- 2 סוכר וניל.
קישוט
- דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה
תחילה ממיסים את השוקולד מריר והמחמאה בבאן מארי או במיקרו גל .
מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.
מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ומוסיפים את הקמצוץ מלח.
מוסיפים את תערובת השוקולד( קרה) וממשיכים לטרוף ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מסדרים מנג'טים על התבנית ויוצקים לתוכם חצי כמות מטביעים פנימה מטבע שוקולד או פצפוצי שוקולד ויוצקים עוד מהבלילה לתוך המנג'ט.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל12-15 דקות
מוציאים מהתנור ומצננים.
מכינים את הגנאש.
במיקרוגל ממיסים את השוקולד מריר יחד עם המחמאה והשמנת מתוקה , מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה ומבריקה.
לאחר שהבראוניז התקררו מעט יוצקים מהשוקולד גנאש שכבה נדיבה ומקררים.
מכינים את הקצפת.
מקציפים את השמנת מוסיפים את הסוכר וניל ואת האינסטנט פודינג וניל ומאחדים עד לקבלת קצפת יציבה.
לאחר מכן מקשטים בעזרת צנתר מתאים מעל הבראוניז ומקשטים בדובדבן מסוכר.
בתיאבון
מתכון מושלם לעוגת שוקולד