עוגיות כעכים פריכות
עוגיות כעכים פריכות טעימות קלות להכנה מתאימות לכל ימות השנה , שבתות וחגים .
(כוס בגודל 220 מ"ל)
החומרים
- 4 ביצים.
- 150 גר' מחמאה.
- ½ כוס מיץ תפוזים טרי.
- 3 טיפות מי זהר.
- 1 כוס סוכר.
- 1 כוס קוקוס.
- 2 סוכר וניל.
- 2 אבקת אפייה..
- 4 כוסות קמח מנופה.
- חצי כוס שומשום.
אופן ההכנה
חותכים את המחמאה לקוביות קטנות ויוצקים לקערת המיקסר מוסיפים את הביצים והסוכר והשמן ומערבלים עד לקבלת תערובת.
מנפים את הקמח ושופכים לתוך קערת המיקסר ומערבבים היטב יחד ומוסיפים את כל שאר המרכיבים (ללא השומשום את השומשום מוסיפים בזמן הלישה במכונה) מערבלים היטב עד לקבלת בצק רך ולא דביק . אם דביק מוסיפים בהדרגה קמח.
מרכיבים את המכונה שמעצבת את הכעכים.
כעכים בנוסח תוניס פריכים וממכרים
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
ומסדרים את נייר האפייה על התבנית ומתחילים לעבד את הבצק במכונה ובוזקים מהשומשום בכל פעם קצת אפשר להכין כעכ מאורך או מעוגל , ומסדרים את הכעכים במרחק סביר זה מזה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 10- 15 דקות עד להזהבה.
בתיאבון.
מתכון מושלם לעוגיות תמרים