מאפה בצק קריספי ממולא
מאפה בצק קריספי ממולא בחזה עוף, פטריות ובצל מטוגן בתיבול מושלם, מנה פותחת לארוחת ערב, או מנת בופה לאירוח מושלם .מתכון קל להכנה.
חומרים לבצק
- 3 כוסות קמח מנופה.
- ¼ כוס שמן.
- 1 כפית מלח.
- 1 כפית חומץ.
- ¾ כוס מים.
- קמצוץ סודה לשתייה.
מריחה
- 50 גר' מרגרינה.
ציפוי
- ביצה.
- שומשום.
מילוי
- ½ פרפר חזה עוף
- 1 בצל גדול.
- ½ קופסה פטריות.
- 2 שיני שום
- חצי כוס כוסברה טחונה דק.
- פלפל שחור.
- מלח.
- שמן.
אופן הכנת הבצק
בקערת המערבל שמים את כל החומרים יחד ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד חלק ורך.
מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד.
מניחים לבצק כחצי שעה מנוחה.
ממיסים מעט את המרגרינה כדי שיתאפשר למרוח על העלה.
מרדדים את הבצק ופותחים בעזרת מערוך לעלה דק מאוד, מורחים מהמרגרינה, מקפלים לחצי,מורחים שוב, ושוב מקפלים ומורחים עד לקבלת בצק מרובע קטן. מכסים במגבת כרבע שעה.
הכנת המילוי
מקצצים בצל דקדק ומאדים על אש בינונית במחבת כשתי דקות.
לאחר שהבצל קיבל גוון זהוב מוסיפים כ 2 כפות שמן ומטגנים .
חותכים את החזה עוף לקוביות קטנות ומוסיפים את החזה עוף לבצל ומטגנים יחד תוך כדי הערבוב.
כותשים את שיני השום ומוסיפים את התבלינים וטועמים. אפשר להוסיף תבלינים נוספים על-פי טעם אישי והעדפה.
שוטפים היטב את הפטריות ומסננים ומוסיפים למילוי ומערבבים.
קוצצים את הכוסברה ומוסיפים מערבבים היטב ומכבים את האש.
הכנת המאפים
מקמחים מעט את המשטח ופותחים בעזרת מערוך את הבצק ומגלגלים פנימה כמו נחש ארוך .
חותכים אותו לחתיכות ומגלגלים לכדורים קטנים.
מחממים תנור ל200 מעלות.
פותחים את הכדורים לעלה דק ועגול ממלאים מהדקים היטב וסוגרים.
מסדרים על נייר אפייה במרחק סביר.
מורחים ביצה וזורים שומשום ומכניסים לתנור ומורידים את החום ל-180 מעלות למשך זמן אפייה של כ-20-30 דקות בערך במרכז התנור.
מתכון מושלם לטורטיה
טורטיה ממולאת בחזה עוף בציפוי קריספי
שלום,
יש אופציה להכין את הכול בחתיכה אחת ?