ביסקוויט במילוי קרם מוקה וניל ופטל
ביסקוויט במילוי קרם מוקה וניל ופטל מצופה בגנאש שוקולד מריר ,עוגה קרה וקלילה קינוח חלבי מושלם מתוק חמוץ.
החומרים
- 200 גרם ביסקוויט פתיבר שוקולד.
- (1כוס נס קפה מוכן) 1 כפית נס קפה. 2 כפיות סוכר. חצי מים רתוח וחצי חלב.
הקרם
- 1 גביע שמנת מתוקה (מיכל 250)
- 1 גביע מסקרפונה
- 1 כוס חלב (גודל כוס 220 מ"ל)
- 2 כפות סוכר.
- 1 חב' אינסטנט פודינג
מילוי
- 1 כוס פטל קפוא.
ציפוי
- 1 חב' שוקולד מריר.
- 20 גר' חמאה.
- ¼ כוס שמנת מתוקה.
אופן ההכנה
תבנית מס' 26
מכינים את משקה נס קפה, 1 כפית נס קפה, 1 כפית סוכר חצי מים רתוחים וחצי חלב.
טובלים את הביסקוויטים בנס קפה ומסדרים בתחתית בשתי שכבות. ומכניסים למקרר.
גנאש שוקולד
שוברים את הקוביות שוקולד מריר לצלוחית עמוקה מוסיפים את החמאה והשמנת ובמיקרו גל ממיסים לסף רתיחה.
מאחדים אותם בערבוב בעדינות עד לקבלת תערובת שוקולד מבריקה וחלקה.
קרמים
מקציפים את השמנת יחד עם הפודינג והסוכר ומוסיפים החלב והגבינה ומחלקים ל2 חצאים.
מוציאים מהמקרר את התבנית עם הביסקוויטים ומורחים מעל הביסקוויטים חצי מהקרם בנדיבות ומיישרים.
מפזרים מעל את פירות היער או הפטל ומכניסים למקפיא לייצוב הקרם.
לתוך החצי השני של הקרם מוסיפים 4 כפיות אבקת נס קפה, 2 כפות ליקר קפה ומקציפים עד לקבלת קרם חלק בטעם מוקה.
מוציאים מהמקפיא את התבנית ויוצקים פנימה את הקרם מוקה ושוב מכניסים למקפיא להתייצבות.
לאחר כעשר דקות מוצאים מן המקפיא ושופכים את הגנאש בנדיבות שהתקרר.
מקשטים בפטל מעל ומחזירים למקפיא ללילה .
עדיף לשמור במקפיא.
בתיאבון
קרמלו עוגיות במילוי קרם וניל