ברוקלו – פרחי כרובית ברוטב
תבשיל חורפי משגע וטעים פרחי כרובית ברוטב נפלא ועסיסי מאכל אותנטי בנוסח טוניס.
החומרים
- 8 פרחי כרובית.
- כוס קמח.
- 2 ביצים.
- 8 חלקי עוף.
- 3 תפוחי אדמה בינוני.
- 1 גבעול כרפס.
- 5 שיני שום.
- 2 כפות רסק עגבניות.
- כף גדושה פפריקה.
- מעט כורכום כ½ כפית.
- ½ כפית פלפל שחור.
- מלח לפי הטעם.
- שמן
אופן ההכנה
מנקים את הכרובית שוטפים היטב ומשרים במים וכף מלח כחצי שעה.
לאחר מכן מסננים את פרחי הכרובית ושוטפים היטב, שולקים אותם קלות עד לרתיחה.
לאחר מכן מסננים את המים וזורים מעל את הקמח.
טובלים את הכרובית בביצה ומטגנים בשמן עמוק על אש בינונית.
לאחר הטיגון מניחים בנייר סופג.
הכנת הרוטב
בסיר רחב שופכים ½ כוס שמן ומוסיפים שום ואת הרסק מדללים במעט מים ומטגנים היטב עד לניטרול החמיצות.
מניחים על הרוטב את החלקי עוף ומטגנים יחד .
מוסיפים את הפפריקה מערבבים, ומיד מוסיפים את המים. מכסים את התבשיל ומביאים לרתיחה של כחצי שעה על אש בינונית עד גבוהה.
שוטפים היטב את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות עבות.
לאחר כחצי שעה מוסיפים את התבלינים והפרוסות תפוחי אדמה יחד עם רצועות הכרפס ופרחי הכרובית .
לבשל בערך עוד כשעה עד שהעוף מתרכך הרוטב מצטמצם ונעשה סמיך.
טועמים אם יש צורך מוסיפים תיבול בהתאם לטעם האישי.
בתיאבון.
מתכון מושלם למלוחייה – תבשיל מרוטב עלי המלוחייה