בצק שמרים
בצק שמרים בסיסי פשוט וקל להכנה ללא כל הסיבוכים
החומרים
- ½ ק"ג קמח מנופה.
- ו כף שמרים.
- ¼ כוס שמן.
- 2 ביצים.
- 1 כפית תמצית וניל.
- ½ כוס סוכר.
- ¾ כוס מים בהדרגה (פחות או יותר).
- ¼ כפית מלח.
- גרידת תפוז.
אופן ההכנה
בקערת המיקסר יוצקים את הקמח, השמרים הסוכר ,שמן ומערבלים , מוסיפים את הביצים ושאר החומרים והמים בהדרגה.
מערבלים כשלוש ארבע דקות במהירות עד לקבלת בצק אחיד ורך שלא נדבק בקערה.
לאחר שהבצק מוכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לכשעה וחצי להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח מקמחים משטח עבודה נקי ומחלקים את הבצק ל3 חלקים מעבדים לכדורים בגודל שווה מרדדים את הבצק ממלאים ומתפיחים שוב.
ממלאים בכל טוב..
טיפ: לאחר הכנת הרולדות מומלץ להתפיח היטב על מנת לקבל תוצאה מושלמת.
הבצק הרולדה/ הלחם/ חלה, צריך להכפיל את נפחו . לוחצים בעדינות על הבצק והגומה שנוצרה צריכה לחזור באיטיות. אם הגומה שקעה הבצק תפח יתר על המידה.