רוגעלך
רוגעלך הוא מאפה מבצק העשוי משמרים בצורת סהרון במלית שוקולד. מקורו במטבח היהודי – אשכנזי
מתכון נפלא של מאפה רוגעלך שמרים ממולאים בשוקולד בניחוח ובפריכות וטעמים עשירים.
החומרים
- 1 ק"ג קמח.
- 2 כפות שמרים.
- 4 כפות סוכר.
- 2 סוכר וניל.
- 2 כפות קורנפלור.
- ½ 1 כוס מים פושרים.
- 3 ביצים.
- 200 גרם מחמאה.
- קורט מלח.
מילוי
- כוס קקאו.
- ½כוס סוכר.
- מעט קינמון.(לא חייב)
- ½ כוס שמן.
ציפוי
- ביצה.
- 1 כוס סוכר.
- 1 כוס מים.
- 3 טיפות מי ורדים.
- קליפת הדרים.
אופן ההכנה
מוציאים את המחאה מבעוד מועד מן המקרר חותכים לקוביות בגודל שווה.
מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יחד עם הסוכר, סוכר וניל מוסיפים את המים ואת שאר החומרים למעט המלח ומערבבים כשתי דקות ואז מוסיפים את המלח, ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים ומתקבל בצק חלק ואחיד.
משמנים קלות את דפנות הקערה ומכסים בניילון נצמד.
מניחים באיזור חמים להתפחה והכפלת הנפח בערך כשעה.
מכינים את המילוי מראש.
בקערה יוצקים את כל המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת ממרח אחידה וחלקה.
מכינים את הסירופ סוכר מראש
בסיר קטן יוצקים את הסוכר המים ,המי ורדים,קליפת הדרים ומרתיחים על אש בינונית ומערבבים קרוב לחמש דקות עד שמתקבל סירופ מדולל.
לאחר שהבצק תפח מחלצים אותו מקערת המיקסר אל משטח עבודה נקי.
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים ויוצרים כדורים
מרדדים את הבצק בעובי דק ואחיד בצורת ריבוע.
מורחים מהממרח שוקולד על חצי מהריבוע ומשאירים כסנטימטר אחד מהקצוות ללא ממרח.
מהדקים היטב את החלק הריק על החלק המלא ומהדקים את הדפנות ומרדדים לדף דק יותר וחלק.
בעזרת סכין חדה חותכים למשולשים ארוכים ומגלגלים מהחלק הרחב את הדק ביותר.
מסדרים את הרוגלך על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק סביר זה מזה ומכסים במגבת מטבח להתפחה.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
לאחר שהרוגלך תפחו מצפים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ 25 דקות או קצת יותר תלוי בעוצמת התנור.
לאחר שהרוגלך השחימו ונאפו מוציאים מן התנור ומורחים בנדיבות מהסירופ.
טעים מאוד בעודו חם.
בתיאבון.
מתכון מושלם לרולדה
היי ורדית.
נראה נהדר.
במתכון את כותבת "1 כוס" אבל משתמשת בכוס חד פעמית (שהיא לא במידה סטנדרטית).
מה נכון?
גם כתוב 1 כוס קקאו ובוידאו כתוב 3/4 כוס (ושוב כאן הכוס היא חד פעמית).
היי,
הכוונה: כוס = 220 מ"ל
היי כמה רוגעלך יוצאים בכמות של 1 ק"ג ?
היי אפשר במילוי לשים נוטלה במקום המילוי הזה?