בורקיטו
בורקיטו מאפה אפוי פריך וטעים להפליא, ממולא בתפוחי אדמה ובצל מטוגן בציפוי שומשום קריספי, מתכון בסיסי ופשוט וקל להכנה.
אפשרי למלא כיד הדמיון בורקיטו
(כוס מדידה גודל 220 מ"ל.)
החומרים
- ½ חב' מרגרינה או מחמאה.
- ½ כוס שמן.
- ½ כוס מים.
- ¼ כפית חומץ.
- ½ כפית מלח.
- כ 3 כוסות קמח.
מילוי
- 2 תפוחי אדמה.
- 1 בצל.
- מלח לפי הטעם.
- פלפל שחור גרוס.
- ½ כפית חוואג'.
- שמן.
ציפוי
- ביצה .
- שומשום.
אופן ההכנה
תחילה מקלפים ושוטפים את תפוחי-אדמה, חותכים לרצועות ומבשלים עד להתרככות.
ממיסים במיקרוגל את המרגרינה יחד עם המים והשמן מערבבים היטב עד לקבלת נוזל אחיד ומקררים את הנוזל.
בקערת המיקסר מנפים את הקמח ומוסיפים את הנוזל בהדרגה יחד עם שאר החומרים ומערבבים במהירות עד לקבלת בצק בורקיטו אחיד וחלק.
(אם דביק מידי אפשר להוסיף קמח.)
לאחר שהבצק התגבש נותנים לו לנוח מעט.
מילוי
מקלפים ושוטפים את הבצל וקצצים דקדק יוצקים לתוך מחבת ומטגנים במעט שמן כשלוש דקות על להבה בינונית.
מערבבים בכף מעץ.
בקערה נפרדת מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וטעימה.
(אפשר להוסיף מרק עוף במקום המלח או לתבל לפי טעם אישי)
לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים אותו לבלילה ומערבבים היטב.
מחממים תנור על חום של 250 מעלות.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק ובעזרת רינג עגול קורצים עיגולים מהבצק, מוסיפים כפית מהמילוי וסוגרים בקצוות ומהדקים היטב היטב וכך נוצרת צורה של תצי עיגול בורקיטו .
מסדרים על נייר אפייה במגש.
מורחים ביצה וזורים שומשום.
ומכניסים לתנור שחומם מראש ומנמיכים ל-220 מעלות.
אופי כ20-25 דקות בהשגחה .(תלוי כמובן בעוצמת התנור ובהתאם )
בתיאבון
מתכון מושלם להכנת מאפה שקשוקה
שקשוקה וביצה במאפה